Dimecres, 20 de gener de 2021 - Edició 908
La República

JxCat defensa un ‘mailing’ electoral conjunt i revisar el límit de despesa en les campanyes

“Cal celebrar més trobades abans del 21 de desembre, quan es convoquen les eleccions, per arribar-hi amb un acord tancat”

Avatar
Agències 05/12/2020
La diputada, regidora i portaveu de JxCat, Elsa Artadi

La vicepresidenta de JxCat i diputada al Parlament, Elsa Artadi, ha defensat aquest divendres la possibilitat de fer un ‘mailing’ electoral conjunt i revisar el límit de despesa de les campanyes electorals amb l’objectiu que l’Administració pugui reduir costos en vista de les conseqüències econòmiques i socials derivades de la pandèmia.

En una roda de premsa a la cambra catalana, després de la reunió entre el Govern i els grups per parlar de les eleccions del 14 de febrer, ha argumentat que un únic enviament permetria estalviar recursos i descongestionar Correus, i en conseqüència reduir la despesa electoral, i creu que hi ha un consens sobre aquesta qüestió en la majoria de grups.

Artadi ha instat el Govern a actuar amb més celeritat, a organitzar trobades més operatives amb la formació de grups de treball, i a fragmentar debats per entrar en detalls i poder arribar a acords: “Avui s’han posat sobre la taula moltes qüestions, però se n’han tancat pocs”. Segons ella, cal celebrar més trobades abans del 21 de desembre, quan es convoquen formalment les eleccions, i arribar-hi amb un acord “tancat”.

Com que els partits no podran fer grans actes, per garantir la legitimitat del procés electoral i permetre que la informació arribi a tothom, han plantejat fer una cobertura més àmplia i equitativa de totes les formacions que es presentin a través dels mitjans. També ha advertit que han de fer front a un possible augment de l’abstenció per por a fer cua o possibles aglomeracions que hi pugui haver als col·legis electorals, entre d’altres aspectes.

Relacionats