Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

JxCat defensa un ‘mailing’ electoral conjunt i revisar el límit de despesa en les campanyes

|

- Publicitat -

La vicepresidenta de JxCat i diputada al Parlament, Elsa Artadi, ha defensat aquest divendres la possibilitat de fer un ‘mailing’ electoral conjunt i revisar el límit de despesa de les campanyes electorals amb l’objectiu que l’Administració pugui reduir costos en vista de les conseqüències econòmiques i socials derivades de la pandèmia.

En una roda de premsa a la cambra catalana, després de la reunió entre el Govern i els grups per parlar de les eleccions del 14 de febrer, ha argumentat que un únic enviament permetria estalviar recursos i descongestionar Correus, i en conseqüència reduir la despesa electoral, i creu que hi ha un consens sobre aquesta qüestió en la majoria de grups.

Publicitat

Artadi ha instat el Govern a actuar amb més celeritat, a organitzar trobades més operatives amb la formació de grups de treball, i a fragmentar debats per entrar en detalls i poder arribar a acords: “Avui s’han posat sobre la taula moltes qüestions, però se n’han tancat pocs”. Segons ella, cal celebrar més trobades abans del 21 de desembre, quan es convoquen formalment les eleccions, i arribar-hi amb un acord “tancat”.

Com que els partits no podran fer grans actes, per garantir la legitimitat del procés electoral i permetre que la informació arribi a tothom, han plantejat fer una cobertura més àmplia i equitativa de totes les formacions que es presentin a través dels mitjans. També ha advertit que han de fer front a un possible augment de l’abstenció per por a fer cua o possibles aglomeracions que hi pugui haver als col·legis electorals, entre d’altres aspectes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut