Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

JxCat avisa que seria “alarmant” que la “repressió” de l’Estat augmentés després de la crisi

|

- Publicitat -

JxCat avisa que seria “molt preocupant” que la “repressió” de l’Estat augmentés després de la crisi sanitària. En una entrevista telemàtica a l’ACN, el president parlamentari del grup, Albert Batet, ha advertit que l’Estat ja ha demostrat “capacitat de superar-se”. JxCat remarca, sobre la crisi sanitària pel coronavirus, que el “retorn a la normalitat” ha de ser “per tothom per igual”. En aquest sentit, Batet insisteix que a Catalunya hi ha “repressió”, amb “presos polítics i exiliats”, i ha previngut que seria “alarmant” que aquesta situació anés “a pitjor”. Per altra banda, el president de JxCat aposta per “replantejar” el futur del país després de la crisi sanitària i, fins i tot, per votar telemàticament a les eleccions.

Sobre el “retorn a la normalitat”, Batet pregunta a l’Estat de quin tipus d’escenari parla. Ja que, tal com defensa, abans del coronavirus a Catalunya hi continuava havent-hi “repressió”, amb presó i “exili”, i “regressió” en drets llibertats. JxCat, per tant, defensa que “retornar” a aquesta situació “no pot ser”.

Publicitat

Batet opina que la crisi sanitària portarà a “pensar i construir” la Catalunya del segle XXI. I espera que aquest escenari apropi un futur “més esperançador”, on reptes i necessitats es posin al servei de la societat. El president parlamentari de JxCat, per exemple, defensa que es pugui votar telemàticament a les eleccions, així com a diferents consultes d’interès ciutadà. A més, troba “evident” que les noves tecnologies permetin que hi hagi més participació.

“S’ha de replantejar tot”, sosté Batet, que argumenta que si ara s’emplaça la ciutadania a educar els infants des de casa, abordar la salut i gestionar dades bancàries o a relacionar-se amb l’administració de manera telemàtica, també s’ha de poder votar a distància. El diputat independentista admet que aquest canvi “implosionaria” les estructures no adaptades d’alguns països, però afegeix que tothom s’ha d’adaptar a les circumstàncies. Finalment, Batet destaca que JxCat ja ha defensat “sempre” aquesta evolució per a les noves tecnologies.

Et pot interessar  #EspanyaIrreformable L'Audiència Nacional cita les defenses de l’operació Judes' per Dilluns de Pasqua: "És una jugadeta més"

“Solucions, no eleccions”

Per altra banda, Batet ha allunyat l’escenari electoral a Catalunya i ha insistit que el Govern està centrat ara en una crisi sanitària “sense precedents”, i no en la cita amb les urnes. De fet, el president del grup assegura que l’endreça de l’espai de JxCat s’ha aturat per la pandèmia de la covid-19. Preguntat per la relació amb ERC, també durant aquestes setmanes de confinament, Batet s’ha limitat a respondre que “ja arribarà el moment” que ciutadania, Parlament i institucions facin balanç de com s’ha gestionat la crisi.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut