Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Junts plantarà el rei espanyol perquè “no tenen res a dir-li”

La formació rebutja els actes "banyats d'acatament" de la monarquia espanyola

|

- Publicitat -

El rei espanyol té previst trobar-se amb els grups parlamentaris els pròxims dilluns i dimarts, ara que el Congrés ja s’ha constituït i es pot iniciar a la ronda de contactes per proposar un candidat a la presidència de l’Estat espanyol. Els partits independentistes catalans, que han estat imprescindibles i decisius a l’hora de designar la presidència de la cambra baixa espanyola, no acudiran a la trobada. La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha explicat els motius que han dut la seva formació a rebutjar la reunió, després que el 2019 la presidenta de Junts, Laura Borràs, sí que acudís a la cita amb Felip VI.

Nogueras ha assegurat en una entrevista amb l’ACN que Junts no anirà a la ronda de contactes amb el Rei perquè no tenen “res a dir-li”, i perquè “el rei del 3-O no ha tingut cap interès a rectificar el seu discurs”. La diputada ha titllat aquestes reunions de ser uns actes “banyats d’acatament”, motiu pel qual no hi aniran, i ha afegit que si l’objectiu és preguntar si els seus vots aniran per Pedro Sánchez o per Feijóo, la resposta és que “avui, no”. “Per tant, no té cap sentit. No tenim res a dir-li”, ha sostingut.

Publicitat

Sobre la trobada que efectivament va mantenir la líder de Junts, Laura Borràs, amb el rei espanyol el 2019, Nogueras ha argumentat que Borràs “hi va anar, i li va explicar tot el que li havia d’explicar“, però com que el monarca no va modificar el seu discurs condemnatori vers l’independentisme, no té sentit tornar-hi.

Els primers grups amb qui es trobarà Felip VI seran UPN, Coalició Canària, el PNB i Sumar, dilluns. Dimarts al matí es trobarà amb Santiago Abascal (Vox), Pedro Sánchez (PSOE) i a la tarda, amb Alberto Núñez Feijóo (PP).

Et pot interessar  Trias no descarta governar amb el PSC si Junts no guanya el 12-M: "Veurem, a la vida tot pot canviar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut