Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Junts no afluixa la corda pel que fa al decret que entorpeix l’amnistia

El partit manté la negativa a votar-hi a favor malgrat la insistència del PSOE i reclama refer els decrets "temàtica per temàtica"

|

- Publicitat -

La formació de Junts per Catalunya manté el pols per tal que tornin les empreses que van marxar de Catalunya el 2017 gràcies al decret aprovat pel govern espanyol del PP. A la vegada, demana revertir aquest mateix decret que facilitava la deslocalització de les companyies que tenien la seu social a Catalunya, incentivar amb mesures socials el seu retorn i sancionar econòmicament aquelles que no pensen tornar. 

Així ho ha exposat el portaveu de Junts, Josep Rius, aquest matí en una entrevista a la SER Catalunya. En ser preguntat sobre el paquet de mesures socials que el govern del PSOE i Sumar vol aprovar, malgrat contenir un article que entorpeix l’aplicació de l’amnistia, Rius ha insistit en la negativa de Junts a donar suport al decret, malgrat la insistència del PSOE i la confirmació que ERC hi votarà a favor. Els vots de Junts són clau per tal d’aprovar el decret llei. Sobre l’opció de tirar endavant els decrets a través d’un projecte de llei per després modificar-los durant el tràmit parlamentari, Rius ha afirmat que és insuficient perquè és un procés que es pot “eternitzar”.

Publicitat

El portaveu ha insistit que Junts està en contra “d’uns quants elements” dels decrets perquè “agreugen l’infrafinançament” del Govern i poden “demorar l’efectivitat” de l’aplicació de la llei d’amnistia. “No volem que a la primera corba quedi impedida”, ha dit sobre l’amnistia.

Així, Rius ha advertit que s’han de retirar els tres decrets i “refer-los temàtica per temàtica”. “El POSE confon negociar amb informar”, ha asseverat. “No es pot donar la política de fets consumats”, ha continuat. A banda de l’amnistia i el finançament, Rius s’ha mostrat en contra de la pujada de l’IVA de l’electricitat i el gas i ha demanat que l’IVA de l’oli sigui zero.

Et pot interessar  Aragonès treu pit de la seva proposta de finançament singular mentre rebutja la de Junts per "estrafolària"

Junts estudia la filtració del cas d’assetjament de Casol i evita valorar-lo

D’altra banda, en ser preguntat sobre la nova denúncia per assetjament de la diputada de Junts Cristina Casol davant l’Oficina d’Igualtat del Parlament, el portaveu de la formació s’ha mostrat “preocupat” pel fet que s’hagi trencat el “principi de confidencialitat”. Així doncs, ha informat que s’estan “estudiant mesures per veure com s’ha trencat aquest principi” i com s’ha filtrat el cas de Casol als mitjans de comunicació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut