Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

El PSOE insisteix que Junts acabarà votant a favor del decret de mesures socials que entorpeix l’amnistia

Patxi López ignora les múltiples negatives de Junts i l'efecte que el decret té en l'autogovern de Catalunya i la futura llei d'amnistia

|

- Publicitat -

L’exlehendakari i actual portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, ignora les múltiples negatives manifestades per Junts de cara l’aprovació del decret de mesures socials, el qual inclou un article que entorpeix l’aplicació de la futura llei d’amnistia, i, de fet, confia que el partit independentista acabarà votant a favor.

López ha assegurat que les converses amb Junts són “permanents”, posant així en dubte que els independentistes acabin votant en contra del decret. “No és comprensible que hi hagi qui hagi donat suport a un govern progressista i llavors quan arriben les mesures progressistes no donin suport a aquestes mesures”, ha advertit aquest diumenge en declaracions a la premsa, sense esmentar l’articulat del decret que amenaça l’aplicació de l’amnistia. Tampoc no ha comentat el “‘No’ com una casa de pagès” que el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha expressat en ser preguntat sobre si el partit donarà suport al paquet de mesures.

Publicitat

La trampa del decret es troba a l’article Apartat dos bis, el qual regula les qüestions prejudicials que els jutges i magistrats poden presentar davant els Tribunals Europeus. Segons s’exposa en aquest article, es pot suspendre qualsevol procediment iniciat per part d’una persona represaliada per a reclamar l’amnistia que ja hagi estat plantejada per un altre òrgan jurisdiccional de qualsevol estat membre de la Unió Europea. En altres paraules: si algun tribunal espanyol remet una qüestió prejudicial al TJUE, tots els procediments pendents de l’aplicació de l’amnistia poden quedar suspesos fins que el TJUE es pronunciï.

Et pot interessar  PSC (39-40) guanyaria els comicis del 12-M per davant de Junts (33-36) i ERC (24-27), segons l'enquesta d''El Nacional'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut