Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

VÍDEO | Junts exigeix a Hereu complir amb l’acord i facilitar el retorn de les empreses que van marxar de Catalunya el 2017

El diputat de Junts Josep Maria Cruset insta el nou ministre d'Indústria a "elaborar i executar a curt termini un pla" pel retorn de les empreses fugades

|

- Publicitat -

L’exalcalde socialista de Barcelona Jordi Hereu, que ara lidera el ministeri d’Indústria, ja té deures. El matí d’aquest dimecres, 13 de desembre, durant la sessió de control al govern espanyol celebrada al Congrés dels Diputats, el diputat de Junts Josep Maria Cruset ha exigit a Hereu que la preparació d’un “pla de retorn” que permeti la tornada de les empreses que van marxar de Catalunya el 2017.

Cruset ha exigit el nou ministre “elaborar i executar a curt termini un pla” per tal de facilitar el retorn d’aquestes empreses a Catalunya, preguntant-se quan es podran veure “els primers resultats tangibles” en aquest camp. Pel seu cantó, Hereu ha respost que “s’anirà treballant”, però ha recordat factors que van fallar fa sis anys perjudicant la “normalitat econòmica” de Catalunya i ha apostat per revertir-los gradualment.

Publicitat

El diputat independentista ha recordat que el pacte firmat a Brussel·les entre Junts i el PSOE inclou el retorn de les empreses a Catalunya. El 2017, arran del conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol, milers d’empreses amb seu social a Catalunya, la majoria d’elles de l’Ibex 35, van traslladar-la a altres regions espanyoles; el diari econòmic ‘Cinco Días’ xifra en 7.743 les companyies que van abandonar Catalunya entre el 2017 i el juliol del 2023. Entre aquestes empreses, figuren companyies com Naturgy (antigament Gas Natural), Banc Sabadell, Codorniu, el Grupo Planeta, Zurich, SegurCaixa, Bimbo o Gallo, per exemple.

Et pot interessar  VIDEO | Turull alerta sobre les propostes de finançament d'Illa: "De bones intencions, l'infern n'està empedrat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut