Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Junqueras, Puigdemont i Comín rebran el sou d’eurodiputat que no han cobrat des del 2 de juliol

|

- Publicitat -
Els eurodiputats Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín cobraran amb retroactivitat el seu sou d’eurodiputats des del 2 de juliol. Segons avança El País i ha pogut confirmar l’ACN, els independentistes hauran de rebre al voltant de 70.000 euros per la retribució que els correspon com a membres reconeguts del Parlament Europeu. “Són eurodiputats des del 2 de juliol, cobraran des del 2 de juliol”, asseguren fonts parlamentàries. Des d’ERC afirmen que Junqueras “per motius obvis” va “més tard” que Puigdemont i Comín amb els tràmits per assumir el càrrec plenament, però les mateixes fonts de l’Eurocambra insisteixen que “si fa les gestions” també ho cobrarà.
Puigdemont i Comín encara no saben quan obtindran aquest salari als seus comptes corrents, segons afirmen fonts del seu entorn.

Els eurodiputats tenen un salari mensual de 6.824,85 euros abans dels impostos estatals i 4.563 euros en dietes. Per tant, tots tres eurodiputats independentistes no han percebut aquesta quantitat en els darrers sis mesos, però la sentència del Tribunal de Justícia de la UE de finals de desembre en el cas Junqueras implica el seu reconeixement com a membres de l’Eurocambra des del 2 de juliol.

Possible reclamació

Publicitat

En cas que el Tribunal Suprem denegui el permís a Junqueras per ocupar l’escó al Parlament Europeu, ERC assegura que faran “tot el possible” per reclamar aquest sou amb retroactivitat.

Et pot interessar  El TC desestima el recurs d'empara de Junqueras contra la decisió de la JEC de no deixar-li acatar l'acta d'eurodiputat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut