Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Junqueras i 35 eurodiputats més envien una carta a Sánchez per denunciar el Suprem

|

- Publicitat -

El president d’ERC, Oriol Junqueras, i 35 eurodiputats han enviat aquest dimecres una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, on l’emplacen a evitar futures amenaces “inacceptables” del poder judicial a funcionaris públics. A la missiva, han lamentat que el Tribunal Suprem hagi “amenaçat” funcionaris davant la possibilitat que els presos independentistes se’ls donés permís per passar el confinament a casa. Els polítics han lamentat que se generi un tracte “discriminatori” i avisen que suposa un risc per la salut dels presos. També han exigit respecte pels principis fonamentals com la separació de poders, la igualtat davant la llei, la no discriminació per motius polítics o respecte a les minories.

La carta està signada per Junqueras i 35 eurodiputats, entre els que hi ha Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí, Diana Riba o Heidi Hautala entre d’altres. El text reclama a Sánchez prendre les “mesures adequades” per evitar que es tornin a produir les “amenaces inacceptables”.

Publicitat

Els dirigents recorden a Sánchez que l’Alt Comissionat de Drets Humans de les Nacions Unides i el Comissari de Drets Humans del Consell d’Europa han instat els governs dels Estats a alliberar les persones en situació vulnerable durant la pandèmia així com els delinqüents de baix risc, aquells que gaudeixen de permisos penitenciaris i els que estan empresonats sense una base legal suficient.

Finalment, es comprometen a fer seguiment de la situació dels presos de l’1-O durant el confinament.

Et pot interessar  SCC entra a fer campanya i demana al Suprem que investigui Puigdemont per blanqueig de diners
Publicitat

Opinió

Minut a Minut