Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Jordi Sànchez: “ERC ha de decidir si pacta amb els comuns i renuncia a la independència”

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Sànchez, ha avisat aquest dilluns a ERC del risc de situar les negociacions en un punt que pot portar a una repetició electoral, i deixa clar que no donaran “de franc” els seus vots per facilitar un govern d’ERC i dels comuns que creu que no sera independentista. “Pretendre que hi hagi una investidura de tràmit amb l’argument que no ens hem posat d’acord és portar al límit una voluntat negociadora i situar-se, si no hi ha rectificació, als peus d’un abisme que ens pot portar a un accident autoprovocat i a unes noves eleccions”, ha sostingut en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Després d’assegurar que des de divendres ha parlat amb el candidat d’ERC, Pere Aragonès, ha insistit que es poden reconduir les negociacions, però considera que no és raonable “pretendre una investidura amb 33 escons amb la promesa que ja s’arribarà a un acord més endavant”. Jordi Sànchez, ha assegurat que veu “inaudit” que a 16 dies per la data límit perquè s’investeixi president de la Generalitat, el vicepresident Pere Aragonès faci un “gir de volant brusc” que posi en “risc” tota la negociació amb JxCat, en referència a l’aposta d’ERC per governar en solitari. Ha afirmat que no és “raonable” pretendre una investidura amb 33 diputats ni voler els vots de JxCat “de franc”. Finalment, ha reclamat a ERC “generositat” per tancar un acord de Govern.

Publicitat

Et pot interessar  Aragonès creu que no tindria sentit una qüestió de confiança de Sánchez: "No hi ha crisi amb els socis d'investidura"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut