Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

[Vídeo] Dard de Puigdemont a l’Eurocambra per les aliances militars espanyoles amb Turquia

|

- Publicitat -

Espanya i Turquia mantenen vigent “un acord sobre protecció d’informació classificada en la indústria de defensa”. El perfil oficial d’Espanya a l’OTAN de Twitter ha mostrat complicitats amb les estratègies i maniobres militars dels trucs. Fins i tot, el Estado Mayor de Defensa donava suport la guerra ètnica de Turquia contra els Kurds.

Davant de tots aquests greuges d’un Estat membre de la UE, Carles Puigdemont, eurodiputat i president català a l’exili, ha estirat les orelles al Parlament europeu.

Publicitat

Puigdemont ha assegurat en una intervenció que interpel·lava directament Josep Borrell, màxim representant de la diplomàcia de la UE, que la institució supranacional “té la responsabilitat de mantenir-se unida davant les accions expansionistes de Turquia. Tots els estats membres han de donar suport tant a Grècia com a Xipre i han de limitar immediatament els seus llaços militars amb Ankara. Ningú no els hauria d’exportar més armes ni organitzar maniobres navals conjuntes”.

La referència al comportament d’Espanya era implícita i un dard directe a les relacions internacionals fosques que té l’estat espanyol amb Turquia.

Et pot interessar  Puigdemont vol la cessió del 100% dels tributs a canvi d'aprovar els pressupostos generals de l'Estat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut