Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’inquietant tuit del perfil oficial de l’OTAN España donant suport militar a Turquia

|

- Publicitat -

Espanya i Turquia són dos Estats que tenen presos polítics. Dos països que usen totes les eines d’Estat, les visibles i les invisibles, per a combatre una minoria nacional anhelada de llibertat i que estan sota el punt de mira d’ONGs que vetllen pel compliment del respecte als drets humans.

El problema d’Espanya són els catalans i el de Turquia els kurds. Dins aquest context, és molt inquietant i pertorbador el tuit que ha fet el perfil oficial d’Espanya a l’OTAN donant suport militar a Turquia.

Publicitat

La situació geopolítica s’emmarca en el fet que fa dos dies Trump donava via lliure a l’atac turc contra les forces kurdes a Síria després que els EUA canviessin de política a la zona en permetre l’ofensiva d’Erdogan contra els seus aliats i es retiressin de la zona. Malgrat que després el president nord-americà avisés que si Turquia massacrava el poble kurd destruiria la seva economia, la nova situació pinta negre pel poble kurd.

Tot i això, l’ofensiva militar turca a la frontera amb Síria permetrà a Erdogan intentar acabar a través la força militar amb el poble kurd.

Una opció que a l’exèrcit espanyol no li deu desagradar si tenim en compte el tuit que ha fet España en la OTAN: un vídeo amb maniobres militars i un clar missatge de suport a la força turca: “La unitat de suport a Turquia funciona 24 hores al dia per protegir la ciutat d’Adana i mostrar el compromís i solidaritat d’Espanya amb la nostra Turquia aliada”.

I un segon tuit ple de banderes espanyoles i turques que diu: “El suport a Turquia té com a objectiu contribuir a un descens de la crisi al llarg de la frontera de l’Aliança”.

Et pot interessar  Stoltenberg dona la benvinguda a Suècia dins l'OTAN en la cerimònia d'adhesió: "És un dia històric"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut