Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

L’inquietant tuit del perfil oficial de l’OTAN España donant suport militar a Turquia

L’ofensiva turca a la frontera amb Síria pot suposar una massacre contra el poble kurd

Gerard Sesé 09/10/2019

Espanya i Turquia són dos Estats que tenen presos polítics. Dos països que usen totes les eines d’Estat, les visibles i les invisibles, per a combatre una minoria nacional anhelada de llibertat i que estan sota el punt de mira d’ONGs que vetllen pel compliment del respecte als drets humans.

El problema d’Espanya són els catalans i el de Turquia els kurds. Dins aquest context, és molt inquietant i pertorbador el tuit que ha fet el perfil oficial d’Espanya a l’OTAN donant suport militar a Turquia.

La situació geopolítica s’emmarca en el fet que fa dos dies Trump donava via lliure a l’atac turc contra les forces kurdes a Síria després que els EUA canviessin de política a la zona en permetre l’ofensiva d’Erdogan contra els seus aliats i es retiressin de la zona. Malgrat que després el president nord-americà avisés que si Turquia massacrava el poble kurd destruiria la seva economia, la nova situació pinta negre pel poble kurd.

Tot i això, l’ofensiva militar turca a la frontera amb Síria permetrà a Erdogan intentar acabar a través la força militar amb el poble kurd.

Una opció que a l’exèrcit espanyol no li deu desagradar si tenim en compte el tuit que ha fet España en la OTAN: un vídeo amb maniobres militars i un clar missatge de suport a la força turca: “La unitat de suport a Turquia funciona 24 hores al dia per protegir la ciutat d’Adana i mostrar el compromís i solidaritat d’Espanya amb la nostra Turquia aliada”.

I un segon tuit ple de banderes espanyoles i turques que diu: “El suport a Turquia té com a objectiu contribuir a un descens de la crisi al llarg de la frontera de l’Aliança”.