Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Espanya segueix sent l’únic país que recolza la guerra ètnica de Turquia contra els Kurds

|

- Publicitat -

Espanya i Turquia tenen presos polítics, també un acord vigent “sobre protecció d’informació classificada en la indústria de defensa” i combaten plegades militarment contra els Kurds tal com va publicar un tuit d’Espanya a l’OTAN que el Gobierno de Sánchez va fer esborrar.

Ara és el mateix exèrcit que ha confirmat la col·laboració militar en una operació que ha estat molt criticada per instàncies internacionals així com per França (Macron va demanar explícitament que l’ONU no hi donés suport) o els mateixos Estats Units. Donald Trump, després de retirar les tropes, va dir que no permetria que Turquia ho aprofités per fer una guerra política contra el Kurdistan.

Publicitat

Així doncs, l’Estat Espanyol s’ha convertit en l’únic país europeu en donar suport oficial a la ‘Operació Font de Pau’, la tàctica amb la qual el govern de Turquia podria dur a terme una neteja ètnica al territori kurd de nord-est de Síria.

L’operació turca va ser condemnada per la Unió Europea, la Lliga Àrab, Iran, Índia i pel Regne Unit com un atac a les fronteres de cada Estat sobirà i una acció irresponsable i desestabilitzadora amb conseqüències humanitàries “potencialment terribles”.

Tot i això, l’Estat ha confirmat el suport militar del Estado Mayor de Defensa amb un tuit on ha subratllat que “l’Operació de Suport a Turquia segueix protegint la població d’Adana 24/7 amb el XI Contingent”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut