Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’Estat esborra un tuit a favor de les maniobres de Turquia a la frontera amb Síria

|

- Publicitat -

Tot just ahir, des de La República us explicàvem en primícia que el perfil oficial d’Espanya a l’OTAN havia fet un inquietant tuit a favor de les maniobres militars de Turquia a la frontera amb Síria després que Donald Trump anunciés la retirada de les tropes nord-americanes i que obria la porta a una neteja ètnica d’Erdogan contra el poble kurd.

La notícia, que va esdevenir viral, va fer el seu efecte i avui la redacció d’aquest diari ha pogut comprovar com els tuits patriotes espanyols en suport a Turquia, amb emoticones d’estanqueres i mitges llunes incloïes, ha estat misteriosament esborrat.

Publicitat

A més, la situació és tan delicada que fins i tot ha hagut de comparèixer la ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, per passar la pilota a l’OTAN, a qui ha responsabilitzat del futur de la missió que Espanya desenvolupa amb una bateria antimíssils a Turquia després de l’ofensiva al nord-est de Síria contra els milicians de les Forces Democràtiques sirianes (FDS).

Robles ha subratllat que l’operació que desenvolupen les Forces Armades espanyoles a Turquia des de desembre de 2014 té lloc sota el paraigua de l’OTAN i per tant ha de ser l’Aliança la que analitzi el seu futur en una reunió que mantindrà a Brussel·les el pròxim dia 24.

El Consell de Ministres va autoritzar la presència espanyola a Turquia el desembre de 2015 en una operació que l’OTAN qualifica de “purament defensiva” i com a mostra de la “solidaritat entre els aliats” i actualment hi ha 149 militars espanyols desplaçats.

Et pot interessar  Stoltenberg dona la benvinguda a Suècia dins l'OTAN en la cerimònia d'adhesió: "És un dia històric"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut