Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Serret veu “coherent” que Aragonès vagi a la cimera hispano-francesa i ERC es manifesti al carrer

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, veu “perfectament coherent” que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, vagi a la cimera hispano-francesa que se celebrarà el dijous 19 de gener a Barcelona i que, en paral·lel, ERC acudeixi a la manifestació contra la trobada convocada per l’ANC, Òmnium i el Consell de la República.

Per Serret, l’assistència d’Aragonès “reforça la voluntat del Govern de mantenir bones relacions amb la ciutadania i compartir els bons interessos comuns”, tal com ha apuntat en una atenció als mitjans des de Hèlsinki. Segons la consellera, és necessari que el president aprofiti la cimera per “fer valdre els interessos de la societat catalana”, tot recordant la importància d’afavorir la “cooperació transfronterera”.

Publicitat

No obstant això, també defensa la presència d’ERC a la protesta per posar de manifest “l’intent d’alguns d’utilitzar la cimera per negar un conflicte polític que és evident”. En aquest sentit, ha remarcat que cal “continuar reclamant l’amnistia i l’autodeterminació tal com s’ha fet abans de la cimera”.

Prudent a l’hora de valorar els efectes de la reforma de la sedició

Serret també s’ha pronunciat sobre la reforma del delicte de sedició. Les seves paraules arriben després que aquest mateix dijous el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, eliminés la sedició als exiliats catalans —Carles Puigdemont, Toni Comín, Lluís Puig, Clara Ponsatí i Marta Rovira— arran de l’entrada en vigor del nou Codi Penal.

La titular d’Acció Exterior ha valorat positivament aquesta fita però demanat “respecte” pels polítics afectats. “És important no especular, perquè són processos dolorosos, i també cal respectar les estratègies judicials que adoptaran cada un d’ells”, ha manifestat.

Et pot interessar  Aragonès, després que Puigdemont proposi "cancel·lar" el deute amb l'Estat: "Benvinguts al club!"

Alhora, Serret, ha indicat que la desjudicialització del procés és un camí per arribar a l’amnistia, la qual cosa “voldria dir implícitament que es reconeix que es va utilitzar el sistema judicial d’una forma que no era ajustada al dret”. “Cal reconèixer que és un pas positiu per la solució política i democràtica que volem per al conflicte català, que precisament es mereix una solució política i democràtica”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut