Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Mastegot de Boye a la Fiscalía, que continua lamentant que Dinamarca no detingués Puigdemont el 2018

|

- Publicitat -

La Fiscalía de Sánchez encara lamenta que no s’activés l’Euroordre quan el president català es va desplaçar, el gener de 2018, a Copenhaguen per a donar una conferència a la Universitat. Fonts pròximes al tribunal ho consideren una ocasió perduda, ja que “hi havia moltes possibilitats” que la seva tornada a Espanya s’hagués materialitzat per les “similituds jurídiques d’un Codi Penal que recull els delictes contra l’Estat i l’ordre públic en un sentit equivalent”.

El Debate afirma que, segons l’òrgan espanyol, des del moment que Puigdemont va trepitjar Dinamarca es podia demanar al jutge instructor del Supremo, Pablo Llarena, que activés l’Euroordre de detenció. L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha comentat la notícia del mitjà espanyolista i ha publicat una concisa i categòrica piulada: “Però si Dinamarca mai l’hauria lliurat… i no va ser una, sinó dues ocasions en les quals van poder intentar-ho allà… en fi”.

Publicitat

Segons la Fiscalía “els danesos estan molt sensibilitzats amb l’independentisme” i, tot i que han passat tres anys, encara es planyen per no haver detingut Puigdemont, un fracàs per Espanya que encara està pendent d’arribar al Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Et pot interessar  'Junts+ Puigdemont per Catalunya', el nom de la candidatura del president a l'exili pel 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut