Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Illa amenaça amb conseqüències per aquells que “pretenguin boicotejar el diàleg”

El ministre vol deslligar les negociacions de la taula de diàleg i les dels Pressupostos per una possible vinculació d’ambdós temes per part d’ERC

Redacció
Redacció 23/02/2020
El ministre de Sanitat, Salvador Illa, al congrés de federació del PSC del Baix Llobregat, el 14 de febrer de 2020. (horitzontal)

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que “qui pretengués, si és que algú ho pretén, boicotejar el diàleg o fer-lo fracassar, haurà de fer front a un corrent d’opinió contrària”, sobre la taula de diàleg entre el Gobierno i la Generalitat que es reunirà dimecres i a la qual Illa assistirà.

En una entrevista aquest diumenge a La Vanguardia recollida per Europa Press, ha defensat que l’horitzó electoral a Catalunya “no ha d’impedir” la negociació, i ha demanat no demorar respostes que, a parer seu, la ciutadania demanda.

“Percebo un corrent de fons molt potent en la societat catalana i espanyola pel diàleg, sempre dins del marc de les normes de convivència que ens hem fixat”, ha sostingut Illa.

Ha reclamat deslligar les negociacions de la taula de diàleg i les dels Pressupostos: “Són dos debats que faríem tots bé a deslligar”, ha dit preguntat per una possible vinculació de tots dos per part d’ERC.

Illa ha opinat que “el més sensat en tot procés de diàleg, com el que es produirà, és començar pels punts on és més possible arribar a acords” i ha destacat que el més important és que se celebri aquesta reunió.

Preguntat per la durada de les negociacions, Illa ha dit que duraran “tot el temps que sigui necessari. Com més curt sigui, millor”, tot i que ha avisat que no es resoldrà de manera immediata i que per a una agenda de retrobament cal temps, tenacitat i probablement moltes reunions.