Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Iglesias, sense vergonya, demana “empatia i sentit comú” a ERC i el PDeCAT perquè aprovin els comptes del PSOE

"De vegades, per arribar a un acord, és necessari que tots cedim en alguna cosa"

|

- Publicitat -

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha demanat al PDeCAT i ERC el seu suport als Pressupostos Generals de l’Estat tensant la relació amb les formacions republicanes demanant que”no els hi posem fàcil als enemics de la democràcia”.

En l’acte ‘Ara és possible’ aquest diumenge al barri barceloní de Nou Barris per defensar l’impacte que tindria pels ciutadans l’aprovació dels PGE, Iglesias ha demanat als independentistes treballar amb “empatia i sentit comú” per asseure al Govern del PSOE en una taula de negociació.

Publicitat

“De vegades, per arribar a un acord, és necessari que tots cedim en alguna cosa. Som conscient que el Govern no ha estat a l’altura, però junts, potser, podem intentar recórrer un camí democràtic. No els hi posem fàcil als enemics de la democràcia”, ha dit.

En aquest sentit, ha admès que potser és “immoral” parlar de Pressupostos i de diners quan hi ha polítics i líders socials presos, però ha recordat que els PGE beneficiarien als treballadors per la pujada del Salari Mínim Interprofessional, per l’actualització de les pensions segons l’IPC i per les millores en les prestacions a la dependència, ha dit.

Així mateix, ha lloat la “gran altura moral” que han demostrat els líders republicans empresonats Jordi Cuixart i Jordi Sànchez que, malgrat les amenaces de condemna, han demanat que no se’ls utilitzi com a moneda de canvi, i ha dit que no es pot consentir que es robin els avanços socials que suposarien aquests PGE.

També ha subratllat que el Govern del PSOE ha d’escoltar i reconèixer a tots els actors polítics: “Ha d’assumir que el que passa a Catalunya només té una solució política i democràtica. Mai es resoldrà amb repressió, amb pals i amb presons”.

Et pot interessar  Aragonès presenta aquest dimarts la proposta de referèndum "a l'escocesa" amb encaix a la Constitució espanyola
Publicitat

Opinió

Minut a Minut