Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Embolic a la vista amb Borrell per l’ús d’informació confidencial sobre Ponsatí

|

- Publicitat -

La Comissió Europea ha evitat aquest divendres valorar que el ministre d’Exteriors en funcions i pròxim cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell, publiqués a les xarxes socials informació que podria ser confidencial sobre l’ordre europea de detenció i entrega dictada contra l’exconsellera Clara Ponsat, i ha deixat en mans de les autoritats espanyoles avaluar si ha vulnerat les regles europees.

“Hi ha unes regles molt clares sobre l’accés i l’ús de la informació de sistema SIS de Schengen i tots els Estats membre tenen un procediment en marxa per determinar i controlar el seu accés i autorització d’ús”, ha expressat en una roda de premsa a Brussel·les Mina Andreeva, portaveu de el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

Publicitat

L’eurodiputada d’ERC Diana Riba ha denunciat en una carta a Juncker i a la pròxima presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, la publicació per part de Borrell de dades restringits en relació a l’euroordre enviada pel jutge de Tribunal Suprem Pablo Llarena a les autoritats del Regne Unit.

Preguntada per això, la portaveu comunitària ha apuntat que Brussel·les espera dels Estats membre que “tots respectin l’esperit i la lletra d’aquestes regles, especialment quan es refereix a les exigències de confidencialitat”, encara que li correspon a les autoritats nacionals avaluar si es respecten.

“Aquest ‘tuit’ va ser publicat com ministre en funcions d’Espanya i després va ser esborrat”, ha recalcat Andreeva, per desvincular l’acció de Borrell del seu pròxim càrrec d’Alt Representant de Política Exterior de la UE i vicepresident de la Comissió.

Per això, ha insistit la portaveu, “és un assumpte que correspon a les autoritats nacionals observar en base a les nostres regles” i l’Executiu comunitari “no pot especular” sobre això.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut