Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Illa ple de retrets i odi: Critica al Govern per afrontar les conseqüències d’Ucraïna “reclamant i queixant-se”

|

- Publicitat -

El líder del PSC-Units, Salvador Illa, ha retret al Govern que afronti les conseqüències de la guerra a Ucraïna “reclamant i queixant-se”. “No em sembla un bon missatge”, ha afegit. L’executiu català ha demanat que el límit de dèficit passi del 0,6% a l’1%. Illa ha dit que cal que el Govern “faci front als seus marges d’actuació” i ha recordat que el govern espanyol ja ha proposat revisar el marc fiscal europeu. “Està molt bé que es reclami més marge fiscal per Catalunya, però encara estaria millor que s’hagués aprofitat el de l’any passat”, ha considerat. D’altra banda, Illa ha demanat a JxCat que “honori” l’acord per modificar la llei de política lingüística, que de moment han congelat.

Sobre la flexibilització del dèficit, el dirigent socialista ha demanat “autoexigència, coordinació i lleialtat institucional”. Per això creu que el primer que hauria de fer el Govern de Pere Aragonès és “fer front als seus marges d’actuació”. I ha recordat que l’any passat l’executiu no va esgotar el marge fiscal: “Es van quedar 2.500 MEUR fora de la taula”.

Publicitat

Illa també creu que el Govern hauria de començar aportant propostes, i no demandes. En aquest sentit, ha insistit que els socialistes allarguen la mà a l’executiu per refer els pressupostos. “El context ha canviat i seria raonable plantejar-ho”, ha afegit. Els socialistes van traslladar a Aragonès un paquet de propostes amb una vintena de mesures, entre les quals incrementar les energies renovables.

D’altra banda, Illa ha dit que respecta el criteri de la Fiscalia, que aquest dimecres ha rebaixat a 3,4 MEUR la reclamació a l’independentisme al Tribunal de Comptes.

Et pot interessar  Illa aposta per un “Govern sense vetos” després del 12-M: “Vull col·laboració, estendre la mà”

Collboni reclama a Aragonès que combati la ultradreta invertint en els barris que més ho necessiten

Des del barri del Besòs i el Maresme, a Barcelona, el líder del PSC a Barcelona Jaume Collboni ha reclamat al president del Govern, Pere Aragonès, que combati la ultradreta i els populismes invertint en els barris que més ho necessiten. Collboni ha demanat inversió en rehabilitació d’habitatges. I ha reivindicat les inversions de l’Ajuntament al barri i en seguretat, triplicant els efectius policials.

Illa també ha demanat al Govern que “compleixi els compromisos signats” en matèria de seguretat i habitatge i que plantegi per Catalunya “un projecte que compta amb Barcelona”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut