Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Iceta erigeix el PSC en el partit per a la “solució acordada” i celebra la retallada de distància amb ERC

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que el seu partit ha demostrat “de nou” que és “el gran partit per a la solució acordada per sortir del cul de sac de l’independentisme” i ha celebrat la retallada de distància amb ERC en escons. En una breu valoració des de la seu del partit, Iceta ha recordat que “l’independentisme segueix sense comptar amb el suport majoritari a Catalunya” i que, en canvi, el PSC ha aconseguit el mateix nombre de diputats “en unes eleccions celebrades en un context especialment difícil”. Després de mostrar la seva preocupació per l’ascens de l’extrema dreta, i amb Vox augmentant a dos diputats a Catalunya, el líder dels socialistes ha recordat al PP i, especialment, a Cs, que “blanquejar l’extrema dreta és sempre una opció equivocada”: “Atiar l’antipolítica beneficia sempre l’extrema dreta”, ha dit.

A Catalunya, els socialistes mantenen els escons que van treure el 28-A, amb 12 diputats. Concretament, a Barcelona n’han tret vuit –un menys que en els anteriors comicis-, mentre que a Tarragona en guanyen un i es queden amb dos escons; i a Girona mantenen l’únic diputat, igual que a Lleida.

Et pot interessar  Illa s'obre a pactar amb totes les forces després del 12-M, des d'independentistes al PP, i només veta l'ultradreta
Publicitat

Opinió

Minut a Minut