Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Feijóo diu que la sedició s’elimina per “resoldre” els problemes de Sánchez i d’ERC però no els de Catalunya

|

- Publicitat -

El president del PP, Alberto Núñez-Feijóo, ha assegurat que si s’ha eliminat el delicte de sedició ha estat per “resoldre els problemes de Sánchez i dels independentistes però no els de Catalunya”. En una entrevista a ‘La Vanguardia’, el popular ha afirmat que amb això “se n’han rigut de la legislació” i han fet un codi penal “d’autor, dissenyat pels condemnats per sentència ferma del Suprem”. Ha afegit que el govern espanyol ha decidit que el pacte constitucional “està trencat” i que la unitat constitucional està “sense efecte”. D’altra banda, ha insistit que a Catalunya no es compleixen les lleis lingüístiques.

Feijóo ha afirmat que es van sentir enganyats durant la negociació per reformar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) perquè al mateix temps s’estava produint la negociació amb ERC sobre el delicte de sedició. Ha asseverat que des del govern espanyol els van dir que això no era així i finalment es va fer públic l’acord amb els republicans. Ha considerat que Sánchez ha tornat a escollir i ho ha fet amb l’independentisme. El popular ha assegurat que, dins la UE, només a Espanya existeix un govern que dins dels seus socis de legislatura hi hagi dues forces polítiques que tinguin per objectiu “incomplir” la Constitució. I és que ha acusat Sánchez de tenir un govern “sotmès” al “populisme” de Podem i a l’independentisme de Bildu i ERC.

Publicitat

Sobre el seu projecte per a Catalunya, diu que ofereix una alternativa per a qui cregui en l’estat de dret, en el pacte constitucional i en l’Estatut. Ha defensat que ha anat a Catalunya més cops que a cap altre lloc de l’estat espanyol. Ha considerat que li falten infraestructures, que té la major pressió fiscal de l’estat i que la Generalitat té un deute públic que no li acredita solvència als mercats.

Et pot interessar  17A, un crim d’estat? (1): Un govern del PP va mentir per intentar guanyar unes eleccions

Ha demanat respecte als polítics independentistes i els ha acusat de no respectar les regles del joc. “No es pot indultar algú que manifesta que reincidirà amb les conductes que van donar lloc a la condemna”, ha afirmat, al temps que ha dit que quan et trobes amb un president “que no és de fiar” és quan l’independentisme creix.

“No es compleixen les lleis lingüístiques”

Feijóo ha assegurat que a Catalunya “no es compleixen les lleis lingüístiques” i no existeix un equilibri perquè a les escoles el català i el castellà “no tenen el tractament que legalment és exigible”.

En aquest sentit, ha assegurat que el govern espanyol “ha pactat” no complir amb la sentència del 25% i ha considerat que s’haurien d’haver suspès les normes impulsades des del Parlament. Ha asseverat que ell defensarà el català perquè és una riquesa cultural d’Espanya però també el castellà perquè és la llengua comú de l’estat i una llengua de Catalunya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut