Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Feijóo assegura que derogarà la reforma de la sedició si arriba a la presidir Espanya

|

- Publicitat -

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat aquest divendres que derogarà la reforma del delicte de sedició anunciada ahir per Pedro Sánchez si arriba a la presidència del govern espanyol. En una compareixença davant dels mitjans en la qual no ha acceptat preguntes, el líder popular ha lamentat que Sánchez aprofita els elements de l’Estat per “privilegiar polítics concrets”, i acusat el president estatal de plegar-se davant l’independentisme per “continuar al poder”. “L’únic projecte de Sánchez és guanyar temps encara que debiliti l’Estat”, ha afirmat el popular, que també ha acusat el líder del PSOE d’estar “més a prop d’ERC que de la Constitució”.

“El que jo no faria mai és entregar l’estabilitat del meu país als que volen fracturar-lo i dividir-lo, i el que faré és defensar de totes les formes que estiguin al meu abast que la decisió adoptada avui sigui revertida quan abans millor“, ha assegurat Feijóo. En el mateix sentit ha dit que la decisió de reformar el delicte de sedició “no només no l’hauria pres mai, sinó que la revertiré si soc president del govern, perquè ni Sánchez ni l’independentisme poden abaratir els atacs a la Constitució”.

Publicitat

Feijóo també ha volgut subratllar que la principal responsabilitat de la situació és de Pedro Sánchez, però que el PSOE “és més que Sánchez” i, de la mateixa manera que ha fet Cuca Gamarra, ha instat la resta de dirigents del partit a marcar posició. “No hi ha subterfugi. O s’està amb els condemnats o amb els del cantó de la llei”, ha advertit, alhora que ha convidat als socialistes que creuen que la reforma del delicte de sedició és “una aberració” a fer pública la seva postura.

Et pot interessar  Armengol manté que va actuar "legalment" en la compra de mascaretes i acusa el PP de voler "enfangar" la política
Publicitat

Opinió

Minut a Minut