Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Eurodiputats d’ERC denuncien que Ciudadanos convidés el fiscal Javier Zaragoza a l’Eurocambra

S’han adreçat a la Fiscal General de l’Estat, Dolores Delgado, per demanar explicacions sobre l’acte que parlava de delictes de sedició i rebel·lió

Agències 17/12/2020
Javier Zaragoza, fiscal del judici de l'1 d'octubre / ACN

Els eurodiputats d’ERC Diana Riba i Jodi Solé demanen a la Fiscal General de l’Estat, Dolores Delgado, que doni explicacions sobre la participació del fiscal del Tribunal Suprem Javier Zaragoza en un acte sobre els delictes de sedició i rebel·lió organitzat pel grup de Ciutadans a l’Eurocambra. En una carta, Riba i Solé reclamen a Delgado que aclareixi “si va autoritzar” Zaragoza per elaborar l’informe ‘Sobre els delictes de rebel·lió i sedició’, que subratllen que va ser encarregat per Ciutadans. Els eurodiputats d’ERC també demanen explicacions a la Fiscal General de l’Estat sobre si Zaragoza va “rebre remuneració” per elaborar l’informe, que es va presentar durant l’acte.

En el text, Riba i Solé denuncien la “gravetat” d’uns fets que consideren que posen en qüestió la independència” i la “imparcialitat” de Zaragoza.

L’acte telemàtic sobre els delictes de sedició i rebel·lió en què va participar el fiscal del Tribunal Suprem es va celebrar el 23 de novembre. Segons denuncien Riba i Solé, Zaragoza va participar en un acte “de caràcter marcadament polític”.