Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Eulàlia Reguant: “La legislatura d’Aragonès és totalment fallida”

|

- Publicitat -

A una setmana de declarar al Suprem, la portaveu de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant és entrevista a Cafè d’Idees, a l’espera de la resposta del tribunal, manifesta que assumirà les “conseqüències perquè vaig desobeir. Hem de veure què diu la sentència”

A l’entrevista, deixa clar que la legislatura d’Aragonès, avui dia, és “totalment fallida”. En aquest sentit, explica que no s’està avançant “ni amb l’autodeterminació ni amb l’amnistia” i denuncia que “no es dona resposta als problemes evidents per la població, per exemple la crisi energètica actual”. En aquest sentit, manifesta que és “insuficient posar plaques solars en l’administració, ja que el problema real habita en l’augment de preus que molta part de la població no podrà pagar: “La ciutadania no ha de dependre de grans empreses”, etziba Reguant. Pels anticapitalistes han d’existir les “polítiques que abordin l’agenda social del país”.

Publicitat

Pel que fa a les possibles eleccions proposades per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), ara per ara “no ho contemplem, no està sobre la taula”. Reguant manifesta que des del parer de la CUP “la gent organitzada farà pressió a les institucions per generar algun canvi”. Tot i que, qualifica el moviment social actual de “reflux”: “Venim d’un 2017 amb molta repressió, d’una pandèmia molt individualista”, explica, tot i que, sense perdre esperança considera que s’ha d’anar treballant amb aquest sentit, ja que qui ha d’agafar el timó ha de ser la ciutadania per marcar el rumb de les decisions de la institució.

Davant l’1-O i la “independència”, Eulàlia Reguant lamenta que hi ha hagut “massa retrets” i falta una “lectura compartida” de l’1-O i això ens porta al “fangar el que ens trobem ara”. El que considerem és que “la independència no té una recepta màgica i no hi ha un ABC”, conclou; després de la polèmica de l’entrevista d’Anna Gabriel a la Directa on assegurava que els anticapitalistes no creien que la independència s’aconseguís ni “amb la DUI ni amb la taula de diàleg”.

Et pot interessar  Estrada: "Malgrat que ERC i Junts es tiren els plats pel cap sobre la unitat, han mirat més al PSC que a la CUP"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut