Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

ERC votarà ‘no’ al decret de nova normalitat per no haver-lo pogut negociar amb el Gobierno

|

- Publicitat -

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha anunciat aquest dilluns que la formació votarà ‘no’ al decret de nova normalitat que el govern espanyol portarà al Congrés. En roda de premsa després de la reunió de l’executiva. Vilalta ha argumentat el vot negatiu perquè no s’ha “negociat” amb ERC. La republicana ha retret al govern espanyol que no s’hagi assegut a negociar amb els republicans i que no s’hagin pogut trobar “beneficis” per la ciutadania. Vilalta ha dit que hi ha “poc marge” perquè ERC canviï el posicionament i ha lamentat que el decret ja estigui pactat de forma “barata” amb Cs i el PNB. “Nosaltres farem prevaldre els nostres vots”, ha avisat.

De fet, Vilalta ha criticat que el govern espanyol “jugui” a la “geometria variable” quan pacta determinades iniciatives parlamentàries amb alguns grups o d’altres i s’ha preguntat quin és el capteniment d’Unides Podem. La republicana ha qüestionat si l’executiu espanyol se sent “còmode” pactant amb Cs o preferiria retornar a la majoria que van fer possible la investidura del president Sánchez.

Publicitat

“Si volen vots i comptar amb ERC han de poder negociar amb ERC. Quan hi ha possibilitat d’avançar i pactar millores per Catalunya, l’autogovern i la gestió des de la proximitat, ERC hi serà”, ha conclòs.

Preguntada sobre els motius que porten ERC a votar contra el decret, Vilalta ha dit que ho exposaran properament des del grup parlamentari però que es tracta de qüestions competencials al voltant de l’àmbit sanitari i del “tarannà” del text.

D’altra banda, ha dit que és “incompatible” un pressupost general de l’Estat negociat conjuntament amb ERC i Cs perquè representen models “molt diferents”. Vilalta ha dit que ERC donarà o no suport als pressupostos en funció del “context”. Així, ha obert la porta a abordar els comptes estatals si la via del diàleg i la negociació entre governs està “oberta” i “s’avança”.

Et pot interessar  Aragonès crida comuns i Junts a "fer confiança" al pressupost: "Ningú amb voluntat real per avançar s’hi pot oposar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut