Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

ERC, Junts i CUP reiteren la defensa de la sobirania del Parlament i s’acullen al dictamen que manté l’escó de Juvillà

Els tres partits denuncien la “intromissió” de la JEC com a òrgan administratiu “sense competències” per retirar actes de diputat

Agències 27/01/2022
El secretari de la Mesa Pau Juvillà, al ple del Parlament

Comunicat conjunt d’ERC, Junts i CUP després que la JEC hagi donat 5 dies hàbils a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per retirar l’escó al diputat Pau Juvillà. Els tres partits independentistes han tornat a reivindicar el dictamen de la cambra que defensa l’escó del parlamentari anticapitalista, i han reiterat la defensa de la sobirania del Parlament. Al text els tres partits també denuncien la “intromissió” de la JEC, un òrgan administratiu “sense competències” per resoldre sobre la qüestió de l’escó de Juvillà.

La JEC ha donat cinc dies hàbils a Borràs per retirar l’escó al diputat Juvillà, també secretari tercer de la Mesa, condemnat a sis mesos d’inhabilitació per desobediència per no treure llaços grocs del seu despatx a la Paeria.

L’òrgan també ha acordat expedir amb data d’aquest dijous la credencial de diputat per al seu substitut. La JEC desestima la petició de suspensió cautelar de Juvillà mentre el Tribunal Supremo estudia els recursos que han presentat tant el diputat com el Parlament, i avisa Borràs que, si no ho fa, hi pot haver “conseqüències jurídiques”. L’àrbitre electoral no veu contradicció amb la seva decisió, perquè el seu dictamen “no és irreversible” i el Suprem el pot anul·lar.