Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Enxampen un eurodiputat en una orgia a Brussel·les en ple confinament

Es tracta de l’hongarès Szájer József, que nega haver consumit èxtasis, però reconeix els fets revelats per la premsa belga

Agències 01/12/2020
L'eurodiputat del Fidesz, Szájer József, durant un ple a l'Eurocambra el setembre del 2018, a Estrasburg. (Horitzontal)

L’eurodiputat del Fidesz, Szájer József, ha dimitit per participar en una orgia a Brussel·les el passat cap de setmana vulnerant les normes del confinament imposades per Bèlgica. Després que la premsa belga hagi revelat aquest dimarts com la policia va enxampar un eurodiputat i uns vint-i-cinc homes més en una festa de caràcter sexual amb drogues, József ha emès un comunicat reconeixent els fets, però negant haver consumit estupefaents. “Segons la policia van trobar una pastilla d’èxtasi, però no era meva”, assegura aquest polític membre del partit del líder hongarès Víktor Orbán.

József ha demanat disculpes per haver participat en l’orgia i ha declarat que és l’únic “responsable” pels fets. “Demano que no s’estenguin responsabilitats a la meva família política”, ha dit.

Segons la fiscalia de Brussel·les, József va intentar fugir, però la policia el va poder detenir. “Hi havia sang a les seves mans, possiblement de l’intent de fugida”, afegeix el comunicat de la fiscalia. El ministeri públic assegura que van trobar narcòtics a la seva motxilla. Així, no només s’exposa a una condemna per incomplir les restriccions per la pandèmia, sinó també per tinença il·lícita de drogues.

“Els procediments penals només es podrien iniciar si les autoritts competents li aixequen la immunitat parlamentària”, afirma la fiscalia. Per tant, caldria que l’Eurocambra aprovés un suplicatori per tal que el puguin jutjar.