Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Els republicans reclamen un “mecanisme de garantia” sobre l’execució de les inversions

|

- Publicitat -

ERC ha reclamat aquest dijous a l’executiu espanyol la creació d’un “mecanisme de garantia” sobre l’execució de les inversions als pressupostos que eviti que –com aquest any- només s’hagin desplegat un 16% dels fons compromesos en inversió. Ho ha fet a través de la intervenció del diputat Joan Margall, que ha recordat que malgrat que ERC té “molts motius” per presentar una esmena a la totalitat, ha optat per la “responsabilitat” i per posar els seus vots “a treballar”. Ha rebatut a Junts que fer caure els pressupostos no suposaria la caiguda del règim del 78, sinó prorrogar els anteriors, i ha insistit que la negociació permet també “construir una solució democràtica” al conflicte entre Catalunya i Espanya.

En la seva intervenció, Margall ha retret al govern espanyol el baix nivell d’execució de la inversió pública, menor al 16% al mes de juny del 2022. “Seguim el mateix camí que l’any passat, quan es va executar només el 35% del total pressupostat”, ha dit. “És evident que en aquest camp no podem confiar en vostès, que sempre incompleixen i sempre penalitzen els mateixos”.

Publicitat

Per això, segons Margall cal “reconstruir les confiances sobre una base diferent” perquè “el seu crèdit ha acabat” i “és imprescindible la creació d’un mecanisme de garantia per a un correcte nivell d’execució de les inversions de l’Estat a Catalunya”, perquè “el primer a complir les seves lleis ha de ser el mateix govern”.

Margall ha afirmat que malgrat que ERC tenia “molts motius” per presentar una esmena a la totalitat contra els comptes de Montero, “volem apostar per la responsabilitat” i “per ser útils a la gent”, cosa que “passa per posar els nostres vots i la nostra força negociadora a treballar per millorar aquests pressupostos”. “La negociació només ha començat i serem ambiciosos i exigents com sempre”, ha dit.

També ha rebatut el discurs de Junts. “No negociar aquests pressupostos no faria caure la monarquia, ni el règim del 78, i l’únic que aconseguiria seria que es prorroguessin els anteriors o que s’intentessin aprovar amb una majoria alternativa més hostil per als interessos de Catalunya”. “En aquest cas, com en altres en la vida, no negociar significa perdre”, ha sentenciat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut