Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Els partits catalans a Madrid no cauen en el parany de la proposta de reforma de l’Estatut de Sánchez

En Comú Podem diu que té "poc sentit" plantejar una reforma de l'Estatut i defensa el referèndum d'autodeterminació

|

- Publicitat -

Els grups republicans del Congreso -PDeCAT i ERC- i els diputats d’En Comú Podem no compren la proposta de reforma del president Sánchez. El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha avançat que el seu grup la rebutjarà perquè, tot i que reconeix que és una proposta “legítima”, ha dit que també ho és la de la independència i és per això que creu que no es pot excloure al 50% dels independentistes. “Els catalans hauran de decidir si opten per l’autonomia o per la independència”, ha afirmat Tardà que creu que qualsevol referèndum que plantegi el govern espanyol ha de donar l’opció de pronunciar-se sobre aquests dos posicionaments.

Per la seva banda, la vicepresident del PDeCAT, Míriam Nogueras, ha assegurat que el grup demòcrata no espera “res” de la reforma de l’Estatut que plantejarà el proper 12 de desembre –durant el ple monogràfic sobre Catalunya- el president espanyol. Nogueras ha assegurat que la majoria dels catalans “han passat ja quatre pantalles” des que el 2006 es va aprovar un Estatut que després va retallar el Tribunal Constitucional. “És una proposta que no és nova, a Catalunya ja hem votat independència i si el president espanyol vol debatre alguna cosa sobre l’Estatut el lloc idoni és el Parlament i no el Congrés”, ha manifestat Nogueras.

Publicitat

Als comuns tampoc els hi ha acabat de convèncer, tot i que han estt els que l’han rebut amb millors ulls. La coportaveu d’En Comú Podem al Congrés, Lucía Martín, ha afirmat que té “poc sentit” plantejar ara una reforma de l’Estatut. “Si es vol un nou Estatut ho haurà de decidir el Parlament”, afegeix. Tanmateix, des de la formació aplaudeixen el gest polític perquè suposa, almenys, trencar amb “tants anys de judicialització” i fer “propostes polítiques”.

Et pot interessar  Sánchez cancel·la la seva agenda per "reflexionar" si vol continuar al càrrec després de les diligències a la seva dona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut