Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

Elena considera una “notícia importantíssima” l’acord dels PGE per a la jubilació anticipada dels Mossos

El conseller d’Interior ha valorat positivament que “la jubilació anticipada per fi serà una realitat”, ja que ERC ho ha posat com a condició per aprovar els PGE

Avatar
Agències 23/11/2021
El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, durant la sessió de control del ple del Parlament, el 17 de novembre de 2021

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha celebrat com a “notícia importantíssima” l’acord d’ERC amb el Gobierno per pemetre la jubilació anticipada tant dels Mossos d’Esquadra com dels Agents Rurals.

La mesura és part de l’acord perquè ERC aprovi els pressupostos de l’executiu de l’Estat i s’aconsegueixi una equiparació a agents d’altres cossos com la Policia Nacional o l’Ertzaintza al País Basc. “La jubilació anticipada per fi serà una realitat després d’anys de justes reivindicacions”, ha afegit a Twitter.

Aquesta mesura suposaria la fi d’una reclamació que Elena havia abanderat recentment, tot demanant que “un policia de Badalona” pogués jubilar-se en les mateixes condicions que “un de Vitòria”.
Amb aquest canvi previst, els agents catalans es podran retirar de manera anticipada als 60 anys, segons consta en una esmena transaccional pactada entre els republicans i el govern de l’Estat.

És una de les contrapartides que ERC ha aconseguit a canvi del seu ‘sí’ els comptes del PSOE i Unides Podem, juntament amb altres iniciatives com la quota del 6% per al català a la Llei de l’Audiovisual, un augment de la inversió al país o el traspàs de Rodalies a la Generalitat.