Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Tribunal de Comptes manté Puigdemont, Comín i Puig a la causa de l’1-O

|

- Publicitat -

El Tribunal de Comptes ha rebutjat els recursos de reposició Carles Puigdemont, Toni Comín i Lluís Puig contra la causa que investiga les despeses a l’exterior que el govern liderat de Puigdemont va tirar endavant el referèndum de l’1 d’Octubre. Així ho va avançar aquest divendres Societat Civil Catalana (SCC).

El recurs es presentava contra la decisió d’admetre a tràmit una demanda de la Fiscalia per responsabilitat comptable contra diversos líders de l’independentisme, concretament a trenta-cinc a qui reclama 3,4 milions d’euros.

Publicitat

Així doncs, el Tribunal rebutja tots els arguments dels investigats, qui denunciava una vulneració de drets fonamentals i, en el cas de Puigdemont i Comín, a la condició d’eurodiputats. Tots els ha tombat. Com no podria ser d’una altra manera, l’entitat espanyolista, Societat Civil Catalana ho ha celebrat: “fa malbé la intenció de Puigdemont i Comín de quedar al marge del procediment i deixa clar que ser membre del Parlament Europeu no eximeix de complir amb la responsabilitat comptable enfront del TCu”, ha anunciat.

En aquest sentit, de manera rotunda el tribunal ha anunciat que no tornarà a esquerra republicana la fiança imposada a una vintena d’investigats per les despeses del Primer d’Octubre fins que no s’aprovin els avals de l’Institut Català de Finances (ICF).

Et pot interessar  Puigdemont confia que la sentència del TJUE sobre grups identificables afavorirà altres col·lectius
Publicitat

Opinió

Minut a Minut