Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

El TC rebutja el recurs d’un grup de particulars contra la suspensió de Puigdemont com a diputat del Parlament

El ple del Constitucional veu falta de legitimació dels recurrents, encapçalats per l’escriptor Jaume Cabré

Avatar
Agències 28/12/2020
Imatge de la façana del Tribunal Constitucional

El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat el recurs d’un grup de particulars, encapçalats per l’escriptor Jaume Cabré, contra la decisió del Tribunal Suprem de suspendre Carles Puigdemont com a diputat del Parlament. El ple del TC ha inadmès el recurs d’empara per unanimitat, ja que veu falta de legitimació dels recurrents. Cabré i la resta de particulars consideraven que les interlocutòries del Suprem del 20 de febrer i 10 de juliol del 2019 de suspensió de les funcions de l’expresident de la Generalitat com a parlamentari a la cambra catalana vulneraven el seu dret fonamental a la participació en els afers públics recollit a l’article 23 de la Constitució.

La sentència afirma que els recurrents “no compleixen la legitimació exigible” perquè “no es troben, en relació amb el dret fonamental que invoquen, en una posició subjectiva diferent de la que pot correspondre a qualsevol ciutadà interessat en què l’article 23.2 de la Constitució sigui respectat”.

El TC insisteix que el fet d’haver participat en les eleccions al Parlament del 21 de desembre de 2017 “no qualifica la posició jurídica dels recurrents enfront qualsevol ciutadà català que sigui titular del dret de sufragi actiu i que estigués cridat a participar en el dit procés electoral”.