Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

El PSOE diu ara que el pacte amb Junts només suposarà la cessió de matèries d’integració

El portaveu del PSOE insisteix que "les polítiques d'asil, expulsió, fronteres i immigració irregular" continuaran en mans de l'Estat espanyol

|

- Publicitat -

El portaveu del PSOE al Congrés, Patxi López, ha reiterat aquest dimarts que, malgrat el pacte amb Junts, hi ha competències exclusives de l’Estat en matèria d’immigració que “continuaran en mans de l’Estat”. Aquestes competències exclusives a les quals es refereix són les “polítiques d’asil, expulsió, fronteres i immigració irregular”, precisament les que Junts reclamava per tal d’aconseguir el seu objectiu d’expulsar els migrants que han delinquit de forma multireincident.

“Tot això correspon a l’Estat i seguirà en mans de l’Estat”, ha insitit López en una entrevista a Radiocable. D’altra banda, ha matisat que l’acord amb Junts per a la transferència de competències es limitarà a “tot el que té a veure amb l’ordenació i integració social de la immigració”, és a dir “les polítiques transversals que engloben des d’educació a habitatge i les polítiques socials”. Tot plegat, segons López, es concretarà en una llei orgànica que “aclarirà” les qüestions que l’Estat pot transferir i les que no.

Publicitat

López ha afirmat que no se sent còmode amb el discurs de Junts sobre immigració. També ha recordat que –com diu aquest dimarts ‘El País’- l’acord amb Junts es limita a “un paràgraf” redactat amb “urgència”. Això explica, segons López, les diverses “interpretacions” que es fan de l’acord, però el PSOE no pot anar més enllà del que marca la Constitució sobre les competències exclusives de l’Estat.

Et pot interessar  Illa crida els socialistes a la "resistència" i a "dir no a la política que deshumanitza l'adversari"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut