Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

L’acord del PSOE amb Junts sobre immigració es vehicularà en una llei orgànica i a través del 150.2 de la Constitució

Bolaños ja s'ha posat en contacte amb el Govern per abordar la transferència

|

- Publicitat -

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, ha afirmat aquest dijous que l’acord entre el seu executiu i Junts per al traspàs a la Generalitat de la gestió de les competències en immigració es plasmarà en una llei orgànica i es farà efectiu a través de l’article 150.2 de la Constitució, que permet transferències als governs autonòmics. “Només fa 12 hores que hem arribat a aquest acord i això ho haurem de desenvolupar a través d’una llei orgànica”, ha dit, “que s’haurà de tramitar al Congrés”, i per tant “hi ha molt a dialogar”.

Montero ha recordat que aquesta transferència es farà “a l’empara de la Constitució” i específicament de l’article 150.2. “Per tant es farà amb plena validesa i garantia constitucional, com no pot ser d’altra manera”, ha dit. “Aquesta legislatura és la legislatura del diàleg, i el diàleg enriqueix”, ha sentenciat.

Publicitat

Pel que fa a un altre dels punts de l’acord amb Junts que estableix que l’Estat assumirà en solitari la bonificació del preu dels bitllets de transport, Montero ha afirmat que el compromís és que l’Estat no condicioni l’aportació del seu 30% al fet que les comunitats es facin càrrec del 20% del preu.

En tot cas s’ha mostrat “convençuda” del fet que “les comunitats autònomes voluntàriament aportaran un 20% del preu del bitllet” restant per arribar a una bonificació del 50%.

Pal que fa a la reforma de la Llei de Societats de Capital per impulsar el retorn d’empreses que van marxar el 2017, Montero ha recordat que el seu executiu ha de fer complir de forma “escrupolosa” la legalitat, que “significa que no hi hagi enginyeria fiscal declarant l’activitat principal a un lloc i posant la seu social a una altra”.

Et pot interessar  Illa crida els socialistes a la "resistència" i a "dir no a la política que deshumanitza l'adversari"

Es tracta, segons Montero, que “es vigili” i “s’estigui atent” perquè “quan l’activitat principal d’una empresa estigui en un lloc, sigui allà on dugui a terme les seves obligacions tributàries”. En tot cas, segons Montero, es garantirà la “lliure circulació d’empreses”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut