Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Junts defensa que Catalunya pugui decidir si expulsa migrants multireincidents,

Turull assegura que la Generalitat ha de tenir "les competències de qualsevol estat" sobre fluxos migratoris

|

- Publicitat -

Amb l’acord amb el PSOE per a delegar les competències sobre migració, Junts per Catalunya defensa que la Generalitat ha de poder decidir si s’expulsa o no els migrants multireincidents. Així ho ha assegurat aquest dijous el secretari general del partit, Jordi Turull, en una entrevista a Catalunya Ràdio. I ha afegit que “hem de mirar en quines condicions se’ls pots fer fora”. Si bé ha assenyalat que el principal problema a abordar és per què hi ha multireincidència, Turull ha afirmat que “cap alcalde està satisfet que hi hagi persones al seu poble que hagin reincidit 210 vegades”. El partit de Puigdemont defensa que el Govern tingui “les competències de qualsevol estat”, incloent-hi permisos de residència, fluxos o qüestions laborals.

Turull ha posat el focus en el problema de la multireincidència, arran de l’alerta que van fer els alcaldes de Junts al Maresme. “Es va entrant i sortint dels jutjats, que estan col·lapsats. Hi ha immunitat per a una sèrie de gent que no té la sensació que qui la fa la paga”, ha indicat.

Publicitat

Preguntat per l’alcaldessa d’extrema dreta de Ripoll, Sílvia Orriols, el dirigent de Junts ha rebatut que el “fenomen” de la immigració “s’ha d’abordar amb lògiques molt diferents d’aquesta persona”, a través de “polítiques d’integració i no d’enfrontament”.

Turull ha situat la immigració com una qüestió “cabdal” i no ha volgut posar data al traspàs de les competències, perquè volen “negociar una bona llei orgànica”.

Estímuls a les empreses

Pel que fa a la reforma de la llei de societats de capital, Jordi Turull ha posat el focus més en els estímuls. “Hi havia estímuls per marxar, ara s’han de fer perquè tornin”, ha defensat. Ara bé, el secretari general també ha recordat que “qui té l’activitat a Catalunya, hi ha de tenir la seu”.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont tornarà a Catalunya el dia del ple d'investidura, però deixarà la política si no és escollit president
Publicitat

Opinió

Minut a Minut