Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El PSC es frega les mans perquè Aragonès “no ha trencat” amb el Gobierno

|

- Publicitat -

El PSC-Units dona per descomptat la submissió del Govern, tot i haver-se destapat l’escàndol del ‘Catalangate’, que situa com a autor el CNI i l’Estat espanyol. Des del socialisme, diuen confiar en la “intel·ligència” del president del Govern per “ser crític” amb l’espionatge “però no trencar ponts que han costat molt de construir”.

Després que Pere Aragonès hagi alertat Pedro Sánchez que el ‘Catalangate’ pot fer caure el seu executiu, la portaveu dels socialistes a la cambra, Alícia Romero, ha posat en dubte que hagi estat “tan taxatiu” i ha remarcat que “no ha trencat” amb el Gobierno. De fet, ha demanat a l’executiu català que esperi a “conèixer” les explicacions “abans de prendre decisions precipitades”.

Publicitat

Finalment, ha tingut la barra de dir que els independentistes “potser no volien” que el PSC se sumés a la declaració de la Junta de Portaveus de condemna del ‘Catalangate’: “Potser no ens volien perquè els anava millor per al relat”. D’aquesta manera, fa referència a la declaració conjunta signada per ERC, JxCat, CUP-NCG i En Comú Podem en què condemnaven el ‘Catalangate’ i reclamaven a l’Estat que investigui “amb la màxima celeritat i transparència” l’espionatge a membres de l’independentisme.

El PSC-Units va proposar un seguit d’esmenes, però els les van tombar. “Vam estar treballant-hi moltes hores, però finalment no va poder ser”, ha expressat. I ha dit que les esmenes que plantejaven no canviaven el sentit de la declaració. Romero espera que “aviat s’esclareixin els fets” i ha garantit que l’executiu espanyol “no espia, dialoga”.

Sobre la trobada que Aragonès ha demanat a Sánchez, Romero ha dit que “hi ha una voluntat clara de dialogar” i que seran ells qui decidiran quan ha de ser la trobada.

Et pot interessar  La fiscalia demana arxivar la causa contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut