Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Aragonès insisteix a Pedro Sánchez advertint que el ‘Catalangate’ pot fer caure el Gobierno

|

- Publicitat -

Pere Aragonès ha alertat aquest dijous a la nit Pedro Sánchez que el ‘Catalangate’, l’escàndol d’espionatge a almenys 65 personalitats independentistes amb el programari Pegasus, pot fer caure el seu govern. En una entrevista a TVE, el president de la Generalitat ha recordat que l’executiu estatal va ser taxatiu quan l’excomissari Villarejo va relacionar el CNI amb l’atemptat de la Rambla, a diferència del que està passant ara. “Aleshores van dir un no rotund, mentre que ara estem en una apagada informativa. No diuen res”. El cap de l’executiu català ha recordat que els vots d’ERC són essencials per a Sánchez, i ha instat el seu homòleg espanyol a intentar refer la confiança “que ara és zero” si no vol el seu govern en resulti afectat.

Aragonès ha reclamat una investigació que aclareixi tot el que ha passat i, si s’escau, assumpció de responsabilitats, però a priori ha recordat que a ell se li va infectar el telèfon quan estava negociant la investidura de Pedro Sánchez. Per això ha considerat si més no poc habitual que un jutge pogués autoritzar la intervenció del seu telèfon i de la resta de la seixantena llarga de persones que se sospita que han tingut els terminals infectats. “Que tots tenen en comú que són independentistes”, ha remarcat el president del Govern.

Publicitat

El cap de l’executiu català, que en contraposició a la dimissió de Sánchez que ja ha demanat la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha recomanat esperar a que l’executiu estatal mogui fitxa per aclarir els fets, també ha posat en valor que Podem hagi exigit responsabilitats, essent com és part del govern espanyol, però precisament per això també ha advertit que té “un plus de responsabilitat” per aclarir què ha passat.

Et pot interessar  Aragonès exigeix "responsabilitats polítiques" pel 'cas Pegasus' després que el jutge rebutgi arxivar la investigació

L’entorn del Kremlin truca a la porta

Finalment, sobre les informacions que vinculen membres del moviment independentista amb l’òrbita de Vladímir Putin, Aragonès ha revelat que “persones que estan en l’entorn semiopac del Kremlin” també se li han adreçat a ell, però que sempre ha rebutjat tenir-hi qualsevol contacte. “Ni escoltar-los”, ha dit, alhora que ha refermat el compromís del seu executiu amb les vies democràtiques i només amb aquestes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut