Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

El PSC anima el Govern a buscar “majories alternatives” per l’aprovació dels comptes

Romero diu que el seu vot i el de la CUP “són incompatibles” i demana a l’executiu que no “s’entregui” als anticapitalistes

Agències 16/11/2021
La portaveu del PSC-Units, Alícia Romero, durant una roda de premsa el 16 de novembre de 2021

El PSC-Units recorden al Govern que “té altres majories per aprovar el pressupost” i li demanen que no s’entregui a la CUP d’aquesta manera, ara que els anticapitalistes han anunciat que presenten una esmena a la totalitat als pressupostos. La portaveu, Alícia Romero, ha afirmat que la decisió dels socialistes “no dependrà” de si l’executiu els truca o no els truca. “Catalunya no es pot permetre no comptar amb pressupostos”, ha expressat.

“Ja veurem quina situació ens trobem, nosaltres valorem el projecte que tenim damunt la taula”, ha argumentat. I també ha expressat que el vot del PSC i el de la CUP són, a priori, “incompatibles” per les “peticions i concessions”. Així mateix, ha donat per trencada la majoria de la investidura d’Aragonès, perquè la decisió de les bases de la CUP “invaliden” aquesta majoria i que tot plegat “qüestiona la credibilitat” del president.

La portaveu socialista ha recordat que tenen fins dilluns a mig matí -a les 10.30 hores s’esgota el termini- per presentar una esmena a la totalitat i que encara ara estan analitzant el pressupost aprovat pel Consell Executiu. El debat a la totalitat començarà dilluns vinent a les dues del migdia i s’allargarà fins a la nit.

Els socialistes creuen que els pressupostos es poden millorar “de moltes maneres i des de molts punts de vista” i han reiterat que la seva decisió dependrà “del que li sembli més convenient al partit, segons com avancin els esdeveniments”. “Però no estarem pendents de l’actuació del Govern”, ha insistit Romero. De fet, ha dit que si acaben presentant una esmena a la totalitat ho faran “sobre el projecte” que tenen sobre la taula.

El grup parlamentari de Salvador Illa, que s’ha ofert en diverses ocasions al Govern per aprovar els comptes, no ha rebut cap trucada ni ha mantingut cap conversa “ni oficial ni extraoficial” de l’executiu d’ERC i JxCat per parlar dels pressupostos.