Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El pare i la parella de Junqueras presenten un habeas corpus per la seva “detenció il·legal”

|

- Publicitat -
El pare d’Oriol Junqueras, Artur Junqueras, i la seva dona, Neus Bramona, han registrat aquest divendres al matí un habeas corpus per la “detenció il•legal” del líder republicà. Els familiars han fet aquest procediment als Jutjats de Manresa, els més pròxims a Lledoners, acompanyats del secretari d’organització d’ERC, Isaac Peraire. El procediment és un nou pas després de la decisió del Tribunal Suprem de mantenir Oriol Junqueras a la presó tot i que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea li va reconèixer la immunitat. Ara, el jutge té 24 hores per decidir si l’admet a tràmit i, si ho fa, Oriol Junqueras haurà de presentar-se davant del jutge d’instrucció, que podria ordenar la seva llibertat immediata si no troba un motiu suficient pel seu internament.
“Per intentar corregir aquesta injustícia que ens estan fent. Amb l’ajuda de tots ho aconseguirem”. El pare d’Oriol Junqueras, Artur Junqueras, s’ha expressat així a la sortida dels Jutjats de Manresa, després de registrar un habeas corpus per denunciar la detenció il•legal del seu fill.

Es tracta d’un nou pas en l’intent d’aconseguir l’alliberament de l’exvicepresident del Govern després que la Sala Segona del Tribunal Suprem hagi emès una interlocutòria contrària a la llibertat del líder malgrat que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea estableix que Junqueras és eurodiputat des del moment de la seva proclamació, el 13 de juny, i li reconeix immunitat parlamentària.

Per Artur Junqueras, l’Estat “se sent amenaçat” i, per això, posa en marxa “tots els recursos que té al seu abast i tant li és si fa el ridícul”.

Publicitat
Et pot interessar  Junqueras reclama aparcar "la tàctica a curt termini" i crida a aprovar la llei d'amnistia la setmana que ve

En l’escrit de petició de l’habeas corpus, al qual ha tingut accés l’ACN, els familiars de Junqueras fan referència a la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i consideren que l’internament de Junqueras és “il•legal” i atempta contra el dret a la llibertat deambulatòria i el dret a la representació política.

El text subratlla que la immunitat de Junqueras establerta pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea implica “el dret a dirigir-se sense impediments al Parlament Europeu en llibertat” i que “s’ha de garantir que l’Oriol Junqueras pugui desenvolupar la seva tasca d’eurodiputat, acudint a la seu del Parlament Europeu, a fi de protegir les institucions de la Unió”. Ara, el jutge de Manresa té 24 hores per resoldre el procediment.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut