Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Govern pagarà 90 euros per “danys morals” a cada afectat pel caos de les oposicions de finals d’abril

La Conselleria de Presidència inicia d'ofici un expedient per declarar la "responsabilitat patrimonial" de l'administració de la Generalitat

|

- Publicitat -

El Govern ha resolt compensar amb 90 euros els “danys morals” dels opositors que van patir el caos de les oposicions del 29 d’abril. L’executiu català ha informat a través d’un comunicat que la Conselleria de Presidència inicia d’ofici un expedient per declarar la “responsabilitat patrimonial” de l’administració de la Generalitat i poder indemnitzar els aspirants a les proves d’oposició d’estabilització, que es repetiran els dies 1 i 8 de juliol.

L’inici de l’expedient de responsabilitat patrimonial es comunicarà a les persones afectades i es publicarà el pròxim dijous, 8 de juny, al DOGC, i hi haurà un període de 10 dies hàbils per presentar-hi al·legacions. Un cop analitzades les al·legacions, caldrà l’informe de la Comissió Jurídica Assessora per resoldre definitivament l’expedient.

Publicitat

El Govern apunta que es pagaran un màxim d’1,2 milions d’euros, tenint en compte que hi havia 13.534 persones cridades a participar en els exàmens. Els pagaments es començaran a fer després de l’estiu, un cop es resolgui l’expedient.

La Generalitat va deixar sense efecte les proves del concurs oposició d’estabilització i va acordar tornar-les a fer després de constatar “irregularitats greus durant la realització dels exercicis” conseqüència de la manca de compliment de l’empresa subcontractada per supervisar-les, Cegos.

Et pot interessar  El Govern referma l'aposta per les dessalinitzadores: n'instal·larà al Port de Barcelona i a la Costa Brava
Publicitat

Opinió

Minut a Minut