Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Gobierno s’oposa a la compensació que demanava Aena per la caiguda de trànsit aeri

|

- Publicitat -

El Gobierno ha rebutjat la compensació que demanava Aena per la caiguda del trànsit derivada de la pandèmia, segons es desprèn d’una comunicació enviada pel gestor aeroportuari aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

En concret, el text diu que la Direcció General d’Aviació del ministeri de Transports ha rebutjat modificar el DORA 2017-2021 per incloure-hi la compensació. Segons els càlculs de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), el dèficit tarifari el 2020 va ser de 1.365 milions d’euros. Aena informa que ha posat un recurs administratiu a la Secretaria General de Transports i Mobilitat “sense perjudici d’altres accions que poguessin correspondre en defensa del seu interès social”.

Publicitat

Però segons Aviació Civil “no s’aprecien la concurrència de totes les circumstàncies excepcionals a les que es refereix l’article 27 de la llei 18/2014, de 15 d’octubre, i no s’observen elements en el DORA de la modificació dels quals pogués derivar-se la compensació sol·licitada” per Aena.

Aquest article diu que es poden considerar per modificar el DORA “causes excepcionals” que siguin “imprevisibles” i que tinguin “un efecte cert i substancial sobre la viabilitat financera de la xarxa d’aeroports d’Aena”.

Així, preveu que es pugui fer en cas de “reduccions anuals del tràfic de passatgers en el conjunt d ela xarxa superiors al 10% ocasionades per desastres naturals, actes terroristes o situacions bèl·liques”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut