Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Dard de Puigneró als comuns: “No podem discriminar algú que vol aprovar uns pressupostos que porten el segell de JxCat”

|

- Publicitat -

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha dit que hagués preferit la CUP per tirar endavant els comptes però no rebutja el suport d’En Comú Podem. “Benvinguts els comuns als pressupostos de Junts. Els pressupostos els ha fet JxCat i ells s’hi han sumat. No podem discriminar algú que vol aprovar uns comptes que porten el segell de Junts”, ha argumentat en una entrevista a ‘Els Matins’ de TV3. De tota manera, Puigneró creu que el 52% de la majoria independentista “ha quedat tocada” i que, per aquest motiu, hi ha “malestar” a JxCat. D’altra banda, no és partidari que “ara per ara” el president de la Generalitat, Pere Aragonès, assisteixi a la pròxima conferència de presidents autonòmics.

Puigneró ha afirmat que Junts té un acord amb ERC i que seran “fidels” a aquest pacte d’investidura, però que són ERC i la CUP els que han d’explicar com queda l’acord entre ells després que els anticapitalistes s’hagin desmarcat dels pressupostos per al 2022.

Publicitat

Tot i aquesta situació, el vicepresident ha defensat que la salut del Govern és “bona” i l’ha comparat amb el govern de coalició de l’Estat entre PSOE i Unides Podem. “Nosaltres som una bassa d’oli comparat amb ells”, ha afegit.

A més, també ha destacat que la seva relació amb el president Aragonès és “exquisida”. “Intentarem mantenir aquesta bona sintonia”, ha afirmat tot i admetre que hi ha “soroll” al Parlament.

Segons Puigneró, és una “bona notícia per al país” que els pressupostos s’estiguin tramitant i s’acabin aprovant. Però, en canvi, ha afirmat que “no és una bona notícia” que la primera gran mesura, en referència als comptes, no es pugui aprovar amb la majoria independentista del 52%. Un fet que, segons ha dit, “trenca” amb la “dinàmica necessària” per avançar cap a un estat independent. Tot i que s’ha referit als pressupostos com una “pedra al camí”, Puigneró considera que el Govern no ha canviat de soci prioritari.

Et pot interessar  Puigdemont manté una reunió amb la direcció de Foment del Treball a Perpinyà

Preguntat per si Aragonès ha d’anar a la conferència de presidents, Puigneró ha respost que el Govern ha d’intentar evitar reunions multilaterals que ha qualificat de “cafè per a tothom” a no sé que hi hagi “realment un gran acord amb garanties”. Aquest fet, segons ha dit, podria fer replantejar la posició del Govern. Ara per ara, amb la situació actual, Puigneró no és partidari que Aragonès hi assisteixi i creu que s’han de prioritzar les reunions bilaterals amb l’Estat. “Els espais multilaterals si no hi ha un ordre del dia ni una perspectiva d’acords i només és una foto, són estalviables i no contribueixen a res”, ha conclòs

Publicitat

Opinió

Minut a Minut