Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Condemnen l’exalcalde de la Bisbal del Penedès a quatre anys d’inhabilitació per prevaricació

El jutge diu que l’exbatlle d’ERC va ocultar a l’oposició les actes de les Juntes de Govern “de manera conscient i voluntària”

Agències 08/06/2020
L'exalcalde de la Bisbal del Penedès Josep Maria Puigibet (ERC), sortint del jutjat penal número 3 de Tarragona, amb ulleres de sol, intentant passar desapercebut, després de ser jutjat per prevaricació. Imatge del 2 de maig del 2019. (Horitzontal)

El jutjat penal número 3 de l’Audiència de Tarragona ha condemnat l’exalcalde de la Bisbal del Penedès Josep Maria Puigibet a quatre anys, quatre mesos i quinze dies d’inhabilitació per a càrrec o feina pública per un delicte de prevaricació administrativa. El tribunal considera provat que l’exalcalde d’ERC va ocultar a l’oposició les actes de les Juntes de Govern d’entre els anys 2007 i 2012 “de manera conscient i voluntària”, tal com van denunciar els regidors que aleshores formaven el grup municipal de CiU. Puigibet va defensar-se durant el judici dient que no havia lliurat la documentació perquè el consistori vivia un “caos” administratiu l’any 2011, explicacions que el jutge considera “excuses que no tenen raó de ser”.