Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Comín: “Si som elegits no podran impedir que exercim com a eurodiputats”

|

- Publicitat -

El president Puigdemont no ha participat en l’entrevista d’aquest dijous en solidaritat amb el vicepresident Oriol Junqueras, qui la JEC li ha denegat que pugui explicar-se als mitjà públic de Catalunya Ràdio. En el seu lloc, ho ha fet el conseller a l’exili Toni Comín, de camí a Londres juntament amb Puigdemont i Ponsatí, els tres candidats que encapçalen la llista de Lliures per Europa. “No ens aprofitarem de la repressió perquè som els primers a denunciar-la”, ha assegurat. Els candidats a les eleccions europees ja es troben en la recta final de la campanya que els situarà dins de la cambra europea, encara que el conseller afirma “treballem perquè la Clara obtingui representació”.

Si tot surt com preveuen, podran exercir com a eurodiputats, però “tot depèn de l’Estat espanyol”, ha sentenciat. “Si som elegits no podran impedir que exercim”, encara que “si tornen a fer el ridícul ens faran perdre més dies” perquè “qui té l’última paraula és la justícia europea”, ha conclòs.

Publicitat

Per als candidats, la batalla mediàtica “està guanyada”. L’Estat “té pavor que entrem al Parlament Europeu” però, segons el conseller, “portem un any i mig guanyant l’opinió pública, el debat, quan se’n parla…”

I després, unitat estratègica?

L’unitat estratègica de l’independentisme és una demanda que sembla unànime, però què hi diuen les candidatures? Per al conseller, “la feina preliminar” ja s’està fent gràcies a l”eina” del Consell per la República. Tot i això assegura que “serà més fàcil” un cop hagin passat les eleccions.

 

Et pot interessar  El catalanisme, el sentiment més estès a Catalunya seguit de l'europeista
Publicitat

Opinió

Minut a Minut