Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Colau jura lleialtat al Gobierno de Pedro Sánchez

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha ofert aquest divendres al president del Govern central, Pedro Sánchez, la ciutat com “la principal aliada en l’etapa de diàleg” que considera que s’ha obert amb el govern de coalició del PSOE i Unides Podem.

Ho ha dit després de la reunió que han tingut a l’Ajuntament en una intervenció que han dut a terme de manera conjunta, a diferència de les compareixences que van fer dijous Sánchez i el president de la Generalitat, Quim Torra, que es van adreçar als mitjans per separat.

Publicitat

Colau ha valorat positivament tant la reunió amb Sánchez –en la qual han signat dos acords de col·laboració– com la reunió amb Torra, que assegura que és “un punt d’inflexió” per recuperar la normalitat política entre administracions, fet que assegura que interessa a Barcelona com a capital de Catalunya.

L’alcaldessa ha agraït la visita de Sánchez a l’Ajuntament, però també la de la Generalitat de dijous, i ha destacat el “to i el fons” de les seves paraules després de la trobada amb Torra.

Colau ha dit que és “molt important recuperar la normalitat” política que assegura que impulsa la nova etapa del PSOE-Unides Podem i que creu que contrasta amb la del Govern del PP.

“És molt important aquesta etapa de diàleg, de respecte, d’empatia”, ha explicat Colau, que ha parafrasejat l’exalcalde i expresident de la Generalitat Pasqual Maragall que assegurava que, ‘quan Barcelona va bé, a Catalunya li va bé i a Espanya també’.

 

Acords

La primera edil també ha destacat la bona relació entre el Govern central i el consistori de Barcelona plasmat en dos convenis que tots dos dirigents han signat al Saló de Cent de l’Ajuntament.

Et pot interessar  Sánchez accepta modificar la llei d'amnistia per donar "més garanties" a Puigdemont

El primer dels acords, que ha avançat Europa Press, inclou recuperar la capitalitat cultural i científica de Barcelona, que va impulsar el govern de José Luis Rodríguez Zapatero i que va interrompre el del PP: es va mantenir fins el 2010 amb una dotació de 25,8 milions d’euros.

Es tracta d’un conveni de finançament de l’Estat en grans infraestructures i projectes culturals i científics que, després d’anys sense rebre’l, ara es recuperaria.

El segon document que han signat és el que acorda la convocatòria de la Comissió de Col·laboració Interadiministrativa que integren l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament.

El Govern de Sánchez ha celebrat que en el 20è aniversari de la Carta municipal de Barcelona es prengui aquesta iniciativa: “Ens sembla adequat reactivar la Comissió de Col·laboració Interadministrativa, com un marc de col·laboració institucional, per afavorir el diàleg i propiciar acords en diferents àmbits de treball que contribueixin a millorar les condicions de vida a Barcelona”.

A més, el Govern central s’ha compromès a donar suport a la proposta de la Unesco a la Global Universities Network for Innovation perquè el 2021 Barcelona sigui la ciutat d’acollida, cosa que implicaria celebrar per primera vegada una conferència d’aquestes condicions fora de París (França).

 

Habitatge

L’alcaldessa també ha destacat que durant la reunió han abordat l’acord perquè el Govern espanyol impulsi mesures en habitatge que permetin als ajuntaments regular el preu del lloguer.

“Li he traslladat la voluntat que tan aviat com sigui possible es plasmai un esborrany i que la ciutat de Barcelona està disposada perquè posem en pràctica aquest compromís”, ha expressat Colau.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut