Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Ciudadanos carrega contra el Síndic de Greuges i diu que “no és un defensor del poble, sinó del Procés”

Els unionistes decideixen definitivament plantar a Torra a la cimera de partits de divendres

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.- El portaveu de Ciutadans (Cs) Carlos Carrizosa ha explicat aquest dimarts en roda de premsa al Parlament que la seva formació ha decidit definitivament no assistir a la cimera de partits que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat per aquest divendres. Carrizosa ha criticat que la Junta de Portaveus hagi rebutjat la contraproposta de la seva formació, que volia que el pròxim ple inclogués un debat monogràfic sobre el futur de Catalunya. “És evident que segueixen executant la seva estratègia de substituir el Parlament per ‘xiringuitos’, fòrums i altres cimeres”, ha reblat. D’altra banda, el portaveu de Cs ha explicat que han enviat una carta “a tots els defensors del poble” per queixar-se que el Síndic de Greuges “no és un defensor del poble, sinó del Procés”.

Carlos Carrizosa creu que la cimera de partits que proposa el president de la Generalitat, Quim Torra, per al 16 de novembre, “no reuneix les garanties necessàries perquè sigui efectiva”. Per aquesta raó, ha assegurat que la seva formació seguirà insistint perquè “tot tipus de diàleg es faci al Parlament”. “Es prefereix fer el debat a porta tancada i s’esquiven els debats parlamentaris”, ha criticat Carrizosa. A més ha lamentat que el president de la Generalitat “s’amagués en l’últim ple darrere el vicepresident Pere Aragonès” i rebutgés “debatre amb la resta de grups parlamentaris”. “És evident que segueixen executant la seva estratègia de substituir el Parlament per xiringuitos, fòrums i altres cimeres de diàleg que no donen oportunitat a altres forces d’intercanviar amb llum i taquígrafs la seva opinió del que passa a Catalunya”, ha afirmat.

Publicitat

Carrizosa ha explicat que ha enviat una carta en anglès, francès i castellà a “tots els defensors del poble” europeus per explicar-los que, segons ells, “el Síndic de Greuges no és un defensor del poble, sinó del ‘Procés'”. En l’escrit, detallen els “greuges” que la majoria independentista ha “imposat” en els últims anys, “abusos contra els quals el senyor Ribó no ha fet mai res”.

Et pot interessar  Ciudadanos, camí del seu propi "Ulster"

Sobre la reunió convocada pel president del Parlament, Roger Torrent, per tractar la manca de respecte i garantir el correcte desenvolupament de les sessions plenàries, el líder de Cs ha subratllat que “no són admissibles els insults”. Carrizosa ha denunciat que des de diversos grups “separatistes s’està intentant “deshumanitzar els membres de Cs i de rebot al seu electorat”, cosa que, a parer seu, “s’està produint de manera reiterada”. “No permetrem que se’ns deshumanitzi al Parlament, que se’ns digui bèsties tarades, que se’ns digui que som eines involuntàries de colonització lingüística, com va dir la consellera Laura Borràs”, ha asseverat el diputat, que ha considerat que declaracions així són “supremacistes”.

D’altra banda, la formació taronja ha demanat “explicacions” sobre les “irregularitats” que va tenir lloc en el ple passat, com que “es colés una compareixença de Torra al Parlament i després respongués als grups el vicepresident”, i a continuació “es donés només 3 minuts als partits de l’oposició per intervenir”.

En ser preguntat sobre què en pensava que Carles Puigdemont pogués anar de número dos del líder d’ERC, Oriol Junqueras, en una llista conjunta per a les eleccions europees del pròxim 2019, Carrizosa ha considerat que els sembla “una vergonya i un escàndol que un fugat de la justícia pensi que pot seguir aprofitant-se d’un càrrec públic per seguir vivint fugat i sense respondre pels seus delictes davant dels jutges com qualsevol altre”. Ens sembla un abús del càrrec públic clar i flagrant que està destinat al benefici personal i propi i no al benefici de totes les persones”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut