Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Boye desemmascara davant el TGUE la “persecució política” de Llarena als eurodiputats independentistes

|

- Publicitat -

Continua el torcebraç davant del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) en la segona vista clau pel futur dels eurodiputats independentistes a l’exili. L’advocat de la defensa, Gonzalo Boye, ha defensat davant el Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que els suplicatoris sol·licitats per part del magistrat instructor del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, per jutjar els dirigents independentistes són “persecució política”.

Durant la vista que se celebra aquest divendres a Luxemburg per tractar la decisió del Parlament Europeu d’aixecar-los la immunitat, Boye ha argumentat que la recent reforma del delicte de sedició proposada pel govern espanyol n’és la principal evidència. “Quants casos coneixen de canvis en la legislació d’un país per obtenir una extradició?”, ha remarcat.

Publicitat

Boye ha avisat que són “públiques i notòries” les declaracions que han fet diversos ministres i membres del govern espanyol assegurant que la modificació de la legislació té com a objectiu final “l’entrega de Puigdemont a l’Estat”. El darrer a fer-ho ha estat Josep Borrell, l’Alt representant de la Unió Europea per a Afers exteriors, conegut per les animalades que deixa caure. Sense cap mena de vergonya ha reconegut: “Se li canvia el nom, però l’essència no desapareix”. “Les proves són aclaparadores; si això no és persecució, no sé què ho és”, ha afegit.

Et pot interessar  Bolaños "respecta" la decisió de l'advocat del TJUE sobre Puigdemont però recorda que no tindrà efectes pràctics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut