Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Borrell crea por assegurant que la seguretat alimentària està “en perill” per la guerra d’Ucraïna

|

- Publicitat -

L’alt representant de la Unió Europea, Josep Borrell, ha avisat aquest divendres que la seguretat alimentària mundial està “en perill” per la guerra d’Ucraïna. “Els mercats estaven ja sota tensió abans de la guerra, però l’agressió russa a Ucraïna ha empitjorat molt aquesta crisi i ara suposa un perill per a la seguretat alimentària de milions de persones en molts punts del món”, ha indicat Borrell, tot assenyalant que Rússia està impossibilitant el cultiu agrícola i l’exportació de productes d’Ucraïna. D’altra banda, l’alt representant ha instat els 27 a “mantenir la unitat en tots els fronts” davant l’atac rus.

Publicitat

“Això farà que s’agreugi la pobresa i la desigualtat. Els més afectats seran els països més vulnerables”, ha remarcat Borrell sobre la crisi alimentària derivada de la guerra.

Per Borrell, s’està “entrant en un període de la diplomàcia de l’alimentació”. Segons l’alt representant, cal lluitar contra la narrativa russa que diu que les sancions d’Occident són les culpables de l’augment del preu dels aliments. “És la guerra la que produeix la crisi alimentària”, ha assenyalat.

Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial