Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Borrell atura el projecte del corredor 5G del Mediterrani impulsat per Catalunya

“Ni mengen, ni deixen menjar”, contesta el conseller Puigneró

Redacció
Redacció 17/09/2019

El corredor 5G del Mediterrani és un projecte estratègic de la Generalitat en matèria de mobilitat i innovació tecnològica impulsat pel Departament de Polítiques Digitals, amb el conseller Puigneró al capdavant i que, a més, està coordinat amb la regió francesa d’Occitània i té l’aval de la Comissió Europea. Tot això, al Gobierno, no l’hi ha agradat i ha aturat el programa.

El Govern denuncia un veto explícit a un projecte i el Ministeri d’Afers Exteriors espanyols ho argumenta convidant a l’executiu català a fer algunes modificacions al text com: incloure referències al “Regne d’Espanya” cada vegada que es meniconi la Generalitat i anomenar “Departament” a la conselleria de Polítiques Digitals. A part, exigeix no referir-se a Catalunya com “un país” i argumenta que el Govern català no té les suficients competències com per implementar aquest sistema al llarg de l’autopista AP-7 i l’E-9.

El Govern no ha trigat en contestar al veto del sistema que permetria que poguessin circular cotxes autònoms i sense conductor en aquestes autopistes. El conseller Puigneró ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que “ni mengen, ni deixen menjar” i el president a l’exili, Carles Puigdemont, ha etzibat a través d’una piulada que “el progrés dels catalans, inclosos el dels contraris a la independència, no ha estat mai la prioritat de l’Estat espanyol”.