Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Borrell atura el projecte del corredor 5G del Mediterrani impulsat per Catalunya

|

- Publicitat -

El corredor 5G del Mediterrani és un projecte estratègic de la Generalitat en matèria de mobilitat i innovació tecnològica impulsat pel Departament de Polítiques Digitals, amb el conseller Puigneró al capdavant i que, a més, està coordinat amb la regió francesa d’Occitània i té l’aval de la Comissió Europea. Tot això, al Gobierno, no l’hi ha agradat i ha aturat el programa.

El Govern denuncia un veto explícit a un projecte i el Ministeri d’Afers Exteriors espanyols ho argumenta convidant a l’executiu català a fer algunes modificacions al text com: incloure referències al “Regne d’Espanya” cada vegada que es meniconi la Generalitat i anomenar “Departament” a la conselleria de Polítiques Digitals. A part, exigeix no referir-se a Catalunya com “un país” i argumenta que el Govern català no té les suficients competències com per implementar aquest sistema al llarg de l’autopista AP-7 i l’E-9.

Publicitat

El Govern no ha trigat en contestar al veto del sistema que permetria que poguessin circular cotxes autònoms i sense conductor en aquestes autopistes. El conseller Puigneró ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio que “ni mengen, ni deixen menjar” i el president a l’exili, Carles Puigdemont, ha etzibat a través d’una piulada que “el progrés dels catalans, inclosos el dels contraris a la independència, no ha estat mai la prioritat de l’Estat espanyol”.

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut