Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Borràs, davant les peticions de dimissió: “En un país normal la meva causa hauria quedat arxivada fa molt temps”

|

- Publicitat -

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, a respost els partits que han demanat la seva dimissió pel fet d’estar a les portes d’un judici oral per fraccionar suposadament contractes al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). “Plegar per estalviar-me problemes seria ensenyar la via per apartar les persones que molesten”, ha afirmat en un article que publica aquest dilluns ‘El Punt Avui’. També diu que li ha resultat especialment colpidor haver llegit que mantenir-se ferma en la defensa de la seva innocència és una “actitud egoista” i ha demanat als polítics “que no caiguin en la temptació de fer de jutges”.

Sota el títol ‘Demostrar la innocència’, Borràs ha afirmat que mai es podrà demostrar la “falsa culpabilitat” contra ella. “Mai, mai, mai he fet res per defraudar la ILC ni res que la pugui perjudicar en cap sentit”, ha afegit. I ha lamentat que demanar la seva dimissió sigui més raonable que denunciar la “persecució política i l’assetjament judicial” a la què Borràs assegura que està sotmesa. “Si vetllés pel meu interès personal no hauria acceptat compromisos polítics que han anat comprometent, també, la meva situació legal”, ha argumentat.

Publicitat

La presidenta del Parlament s’ha mostrat “orgullosa” de la seva tasca com a directora de la ILC i d’haver complert l’encàrrec de dur a terme la seva actualització digital “en un termini de temps molt breu, al menor cost possible i amb uns estàndards de qualitat inqüestionables”.

“En un país normal la meva causa hauria quedat arxivada fa molt temps, ni s’hauria obert, de fet. Però el meu no és un cas aïllat”, ha afirmat. Davant d’aquesta situació, ha demanat que la legislatura serveixi per permetre “com a mínim” la unió de l’independentisme per defensar-se de la “repressió”. “Per això és indispensable que, alhora que denunciem que hi ha jutges fent de polítics, els polítics no caiguin en la temptació de fer de jutges”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut